Sıcak Havada Torununun Güreşini İzliyor

Edirne’de gerçekleştirilen 663’ünci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Kocaeli’nden katılan Rıdvan Çavuş (65), Sıcak havanın ve engelinin kendisini engellemediğini belirtti. Çavuş, torununun dualı çayırda güreştiğini belirterek; “Ben ondan daha çok yoruluyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 12:22

Edirne’de gerçekleştirilen 663’ünci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Kocaeli’nden katılan Rıdvan Çavuş, torununu izlemekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. 32’derecenin altında şemsiyesi ile güreşleri izleyen Çavuş, 10 yıldır güreşleri aralıksız izlediğini dile getirdi.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE GÜREŞLERİ İZLİYORUM”

Çavuş, “Türkiye'nin her yerinde lig güreşlerini izliyorum. Hiç aksatmadan. Bu sene de bu Kırkpınar'a geldik. Benim bir kaza nedeniyle kalçam kırıldı ama bu bana engel değil. Bu bir sevgi. Bu anlatmayla olmaz. Yaşamak lazım. Torunum da güreşçi, yeğenlerim de güreşçi. Kayınbiraderimin oğlu minderde dünya 3’üncüsü, Avrupa’da 2’nci oldu” dedi.

“TORUNUMDAN DAHA ÇOK YORULUYORUM”

Sahada güreşen torunundan daha çok yorulduğunu aktaran Çavuş, “Torunum deste ortada güreşiyor ismi Yasin Çavuş. Geçen sene Türkiye genelinde 8’inci oldu. O yüzden buraya direkt katılmaya hak kazandı. İnşallah iyi olacak diye uğraşıyoruz ya. Yapacak başka bir şey yok. Bu atmosferi anlatamam burasını yaşamak gerekiyor. Hele de başpehlivanlar çıktığı zaman. Onlar sahaya çıktığı zaman çok heyecanlanıyoruz. Yoksa ne işim var burada. O çok güzel bir duygu. Torunumu da böyle yavaş yavaş kaplumbağa yürüyüşüne emin adımlarla dışarıya doğru göndermeye çalışıyoruz yani. İnşallah öyle olacak. Torunum sahaya çıktığında ondan fazla yoruluyorum ben burada. Yani gerçekten çok zor bir şey. Ama çok iyi bir yer. Çok güzel bir duygu” ifadelerine yer verdi.

“PUANLAMA OLMASA GÜREŞLER 3 GÜNE BİTMEZ”

Yeni güreş sistemini değerlendiren Çavuş, “Puanlama sistemi olmasaydı bu güreşler 3 güne bitmez. Çünkü herkes artık bu işe alıştı. Adapte oldu.  Şimdi Allah nasip ederse bu sene bildiğim duyduğum kadarıyla çeyrek finalden sonra yani final maçında puanlama olmayacak diye biliyorum. Yani bitirmek zorunlu olacak. Ne kadar uzun sürerse artık” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN