Sezer’den erken “10 Ocak” kutlaması

Edirne Valisi Yunus Sezer 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Sezer; “Edirne'deki tüm basın mensuplarını kendi çalışma arkadaşlarım olarak görüyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 11:56

Edirne Valisi Yunus Sezer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Edirne’deki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Trakya Üniversitesi Meriç Sosyal Tesislerinde bugün, sabah kahvaltısında gazetecilerle gerçekleşen toplantıda Vali Sezer, Edirne’deki tüm basın mensuplarını kendi çalışma arkadaşı olarak gördüğünü söyledi. Toplantıda günün anlamına binaen konuşan Vali Sezer, yerel basının önemine değindi, Sezer; “Yerel basın, Edirne'nin hangi köşesinde olursa olsun bizim nefesimiz gibi, gören gözümüz gibi, ben o nazarla bakıyorum, bütün arkadaşlarımızın belli haberleri dile getirirken büyük bir emek sarf ettiğini, haberciliğin büyük bir emekle oluştuğunun farkındayız. Hastaneye gidiyoruz, arkadaşlarımız oradalar, bir olay oluyor bizden önce oraya gitmişler. Burada toplumun hassasiyetlerini idarenin görmesi için çaba sarf ediyorlar. Öncelikle tüm çalışan gazetecilerimize şükranlarımı sunuyorum millet adına. Bu manada gerçekten hakkınız ödenemez” dedi.

“OLUMLU HABERLER GİTTİKÇE AZALIYOR”

Olumlu haberleri, tebessüm ettiren haberleri artık çok az gördüğümüze değinen Vali Yunus Sezer; “Baktığımız zaman dünya farklı bir mecraya doğru gidiyor, dünyanın çeşitli yerlerinde çok büyük olaylarla, krizlerle karşı karşıyayız. Resimlere baktığınız zaman aslında resimler ve haber akışları dünyanın bir özeti gibidir. Baktığınız aman artık neredeyse olumlu haberleri, herkesi tebessüm ettiren haberleri çok az görür hale geldik. Hem bireysel bazda, hem toplumsal bazda, hem de devletler bazında uluslararası alanda baktığımızda bu olumlu haberler gittikçe azalıyor, olumsuz haberler, şiddet, bu tür haberlerin arttığını görüyoruz. Yeni bir yıla girdik, 2024 yılındayız, umarım bu yıl hem ilimiz, hem ülkemiz, hem de dünya açısından daha çok güzel haberlerin ön plana çıktığı, hepimizi tebessüm ettiren olayların olduğu bir yıl olur” temennilerinde bulundu.

“ŞEHRİN NABZINI DA SİZLERLE TUTABİLİYORUZ”

Şehrin nabzını gazetecilerle tutabildiklerini söyleyen Sezer; “Edirne'de çalışmaya başlayalı 4 ay oldu, Edirne'deki tüm basın mensuplarını kendi çalışma arkadaşlarım olarak görüyorum ve gerçekten de oluşturdukları haberleri teker teker takip ediyorum ve önemsiyorum. Çünkü aslında toplum yönetmek, bir şehri yönetmek demek şehrin nabzını tutmak demek. Şehrin nabzını da sizlerle tutabiliyoruz. Sosyal medyada bakıyorsunuz onlarla görebiliyoruz, saha ziyaretleriyle bunları görebiliyoruz. Çok fazla saha ziyareti, çok fazla arkadaşlarla muhabbet etme, ona göre şehirde nabız tutma ve şehri doğru yönetmenin özellikle bu yüzyılda en temel koşullarından biri haline gelmiş durumda. Bu manada da yapmış olduğunuz haberciliğe çok değer verdiğimizi bilmenizi isterim. Yaptığınız haberlerin hepsini takip ettiğimizi bilmenizi isterim. Hem sizleri önemsiyoruz, hem yaptığınız haberleri çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR KAMU GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYORSUNUZ”

Gazetecilerin çok önemli bir kamu görevini yerine getirdiğini belirten Vali Sezer; “Bazen bir kişiyi ilgilendiren haberler oluyor ama temeline indiğiniz zaman bunun toplumun bir çok kesimini ilgilendirdiğini görüyorsunuz. Buradan bir örneklem alıp bir uygulamayı harekete geçirdiğinizi görüyorsunuz. Bu manada çalışma noktasında çalışmalarınızı bizlerden esirgemeyin. Çok önemli bir kamu görevini yerine getiriyorsunuz. Sizlerin sorunları da bizlerin sorunu, onu bilin. Elimizden geldiği kadar kendi koşullarımızı, kanuni sınırlar varsa onları da mümkün olduğu kadar zorlayarak her türlü yardım ve destek yapmak istediğimizi de ayrıca bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.

Kahvaltının ardından Edirne Valisi Yunus Sezer ve gazeteciler toplu olarak fotoğraf çektirdi.

ŞENER ŞENTÜRK