Servisçiler Zammın Tarihinden Rahatsız

Edirne’de servisçiler, Haziran ayında yapılan zammın sezon sonuna denk geldiğini belirterek, Ocak ayında ek zam talebinde bulunacaklarını söylediler

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 16:26

Geçtiğimiz haziran ayında Edirne’de servis araçlarının taşıma ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapılmıştı. Edirne Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Göksel Çakman, bağ kur dahil servis araçlarının giderlerine Ocak ayında zam yapıldığını belirterek, Haziran zammının sezon sonuna denk geldiğini ve bu zamdan faydalanamadıklarını söyledi.

Ocak ayında ek zam talebinde bulunacaklarını belirten Çakman; “Bizim Ocak ayında zam almamız gerekiyordu fakat Ocak ayında zam alamadık. Ocak ayında asgari ücret, bağ kur, mazot, şoför maaşları dahil her şey arttı. Böyle olunca esnaf, giderleri cebinden harcamış oldu. Haziran ayında zam aldık ama bu zammı sezon sonu olduğu için uygulayamadık. Bu yeni sezonda uygulanacak ama Ocak ayında tekrar asgari ücretle alakalı güncelleme olacak. Bizim de giderlerimiz artıyor, bağ kur artıyor. Mazottan sonra en çok belimizi büken olaylardan bir tanesi sanayi giderleri olmaya başladı. Bunun mağduriyetini bu servis esnafı yaşadı. Şimdi tekrar bir zam talebimiz olacak. Kamuda tasarruf tedbirleri de bütün servis camiasını olumsuz yönde etkiledi. Bunlar kalkarsa bu bizim ekmeğimizi elimizden alma olur. Şu ana kadar herhangi bir girişim olmadı ama belki ocaktaki sözleşmeyi bekliyor olabilirler. Sözleşme tarihinde devletin bu konudaki yaptırımının ne olacağını göreceğiz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK