Şerbettar Köyünde Sağlık Taraması Gerçekleştirildi

Havsa Toplum Sağlığı Merkezi ve Havsa 5 Nolu Aile Hekimliği Birimi iş birliğiyle, Şerbettar köyünde sağlık taraması yapıldı. Taramada, Havsa Toplum Sağlığı Merkezi personeli ve Aile Hekimi Dr. Oktay Şayir, köy halkının sağlık durumunu değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 09:43

Yapılan sağlık taramasında, kronik hastalıkların tespiti ve takibine yönelik tansiyon, boy, kilo ve bel çevresi ölçümleri ile kan tetkikleri yapıldı. Bu tetkikler, hipertansiyon, diyabet ve kalp damar hastalıklarının taranmasına imkan sağladı. Ayrıca, 50-70 yaş aralığındaki kişilere kalın bağırsak kanserinin erken teşhisi için GGK (Gaitada Gizli Kan) kiti dağıtıldı. 50 yaş üzeri erkekler prostat kanseri konusunda bilgilendirilerek gerekli tetkikler istendi. 30-65 yaş aralığındaki kadınlar rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş aralığındaki kadınlar ise meme kanseri taramaları için Edirne KETEM'e (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) yönlendirildi.

Havsa Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, kanser ve kronik hastalıkların erken teşhisinin önemine dikkat çekerek, taramaların yıl boyunca aile sağlığı merkezlerinde devam edeceğini belirtti. Vatandaşlar, kanser ve kronik hastalıklar için aile hekimlerine veya Edirne KETEM'e başvurarak taramalarını yaptırabilecekler.

HABER MERKEZİ