SERACIYA YÜZDE 75 HİBELİ NAYLON

Edirne İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından, Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu Projesi kapsamında 81 üreticiye sera naylonu teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2023 17:09
https://batiekspres.com/

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Alternatif Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi Projesi Kapsamında hayata geçirilen "Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu Projesi" kapsamında 81 üreticiye 49 bin m2 sera alanında kullanılacak 101 bin 668 m2 sera naylonu teslim edildi.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık katılımıyla, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleşen teslimat töreninde, toplam 1 milyon 500 bin TL olarak planlanan proje bütçesinin yüzde 50’si Tarım ve Orman Bakanlığı, yüzde 25'i Edirne Valiliği İl Özel İdaresi, yüzde 25'i üreticiler tarafından karşılanacağı bildirildi. Proje ile Edirne genelinde, 81 üreticiye 49 bin m2 sera alanında kullanılacak 101 bin 668 m2 sera naylonu yüzde 75 hibeli olarak temin edilmiş olacak.

Teslimat öncesinde bir konuşma yapan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık; “Edirne bir tarih kenti, Avrupa’ya açılan kapılar vesilesiyle bir dış ticaret kenti, Edirne üniversite dolayısıyla bir eğitim şehri. Temel vasfı bana soracak olursanız Edirne tarım şehri. Birçok ürün üretiminde Edirne hep üst sıralarda ama en kullanmaktan gurur duyduğumuz bir veri de kişi başına üretilen tarımsal gelir bakımından Türkiye’de 2’nci sırada bulunan bir tarım şehri. Sahip olduğumuz bazı olanaklar var. Edirne olarak İstanbul’un arka bahçesiyiz. İstanbul’a büyük oranda yaz sebzesi ve meyvesi Antalya ve güney hattından geliyor. Binlerce kilometre yok kat ederek bu sebze ve meyve İstanbul pazarına giriyor. Biz ulaşım maliyeti konusunda çok ciddi bir avantaja sahibiz. İstanbul pazarında alıcısını son derece rahat bulabileceğimiz bir pazarın olduğunu görmekteyiz” dedi. Vali Kırbıyık, çiftçilere verilecek destekleri arttırarak devam ettirmek istediklerini belirtti

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ise “Bakanlığımız desteğiyle bu yıl 8 proje hazırladık. Bu projelerimizi tarım takvimine göre hayata geçiriyoruz. Bugün de Alternatif Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi kapsamında Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu Projesini hayata geçiriyoruz. Bu projedeki asıl amacımız mevcut üretimi arttırmak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bir kadın üretici Vali Kırbıyık’a ürettiği ürünlerden oluşan bir sepet hediye etti ve üreticilere proje kapsamında naylonlar teslim edildi.  Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, çiftçilerin ürettiği bazı ürünleri inceledi ve üreticilerle sohbet etti.

MERT ERİŞKİN