SELİMİYE'DE DEVA-İ MİSK DAĞITIMI

Bu yıl ikincisi düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Selimiye Meydanı’nda deva-i misk helvası dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2023 17:18
https://batiekspres.com/

21-27 Mayıs tarihleri arasında bu yıl ikincisi kutlanan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında deva-i misk helvası dağıtıldı.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, saray mutfağından olan, coğrafi işaretli Deva-i Misk helvası dağıtımı, Selimiye Meydanı’nda, Mimar Sinan heykelinin önünde gerçekleşti. Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl ikincisi kutlanan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda şehrimizin gastronomik ürünlerini, coğrafi ürünlerini dağıtıyoruz. Hafta boyunca etkinliğimiz devam ediyor. Bugün burada coğrafi işaretli, saray mutfağından Deva-i Misk helvasını yerli ve yabancı ziyaretçilerimize dağıtacağız. Türk mutfağı haftası hepimize hayırlı olsun” dedi.

“KOKUYLA ŞİFAYI BİRLEŞTİRİYOR”

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda Edirneli şekerlemeci Arif Meriç; dağıtım yapmadan önce Deva-i Misk hakkında bilgiler verdi. Meriç “Deva-i misk helvası bize ecdadımızdan kalan en muhteşem lezzettir. İçinde, aşk var, muhabbet var, sohbet var. Kısacası hayat var. Deva demek şifa demek, misk demek koku demek. Kokuyla şifayı birleştiriyor. 500 seneden uzun zamandır 40 çeşit baharatlardan yapılmış devayı ikram ediyor. 2’nci Beyazıt Külliyesi’ne akıl ve ruh hastalıklarına gelenler, deli olarak gelenler veli olarak çıkmış. Böyle bir güzellik Edirne’nin 40 çeşit baharattan yapılan deva-i miskinde var” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN AĞIRSEVEN