“Sefa Geldin Ulu Gazi”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 93’üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Törenlerde İlhami Ertem Anadolu Lisesi “Edirne Ata’sını selamlıyor” adlı söz ve müzik korosu, Atatürk’ün Edirne’ye gelişini katılımcılara yeniden yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 12:53

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 93’üncü yıl dönümü, etkinliklerle kutlandı.

İnönü İlkokulu’nun önünde oluşturulan kortejin yürüyüşü ile başlayan kutlama programı, Halk Eğitim Merkezi’ndeki tören ile sona erdi. Kutlama programına; Edirne Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

İnönü İlkokulu’nun önünde saat 09.30’da oluşturulan kortej, Türk bayrağı, Atatürk posteri ve Edirne Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde Saraçlar Caddesi’nde yürüdü. Yürüyüş, Atatürk anıtında sona ererken; anıtta çelenk töreni düzenlendi. Törende Edirne Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi, anıta çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

ATATÜRK ODASINA ZİYARET

Çelenk sunumunun ardından kortej, Edirne Belediye binasındaki Atatürk odasını ziyaret etti. Ziyarette, Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Acar, Belediye Başkanı Gürkan, Atatürk’ün yatağına Türk bayrağı desenli çelenk bıraktı.  Atatürk odası ziyaretinin ardından törenler Halk Eğitim Merkezi Mimar Kemaleddin Çok Amaçlı Kültür ve Tiyatro Salonu’nda devam etti. İlhami Ertem Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda Atatürk’ün Edirne’ye gelişi canlandırıldı. Tören, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

EDİRNE ATA’SINI SELAMLIYOR KOROSU BEĞENİ TOPLADI

Törende öğrenciler, Atatürk’ün Edirne’ye gelişini temsilen Vali Sezer’e Türk bayrağı takdim etti. Vali Sezer de Türk bayrağını 3 kez öperek teslim aldı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlhami Ertem Anadolu Lisesi Müdürü Serap Kara yaparken; “Edirne Ata’sını selamlıyor” adlı söz ve müzik korosu sahne aldı. Koro, Atatürk’ün Edirne’ye gelişini canlandırırken; törende duygusal anlar yaşandı. Törenin sonunda koronun gösterisi yoğun alkış alırken; tören sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ