Sazlıdere imar planı yenilendi

Keşan’ın Sazlıdere köyü sahil kesimi için yapılan 2. Etap Revizyon İmar Planı, 17 itirazın kabul edilmesinin ardından yeniden düzenlenerek meclise sunuldu. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edilen plan, meclisin onaylaması durumunda yeniden askıya çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 12:34

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyü sahil kesimi için yapılan 2. Etap Revizyon İmar Planı görüşülmeye devam ediyor.

Edirne İl Genel Meclisi tarafından onaylanmasının ardından Edirne İl Özel İdaresi’nin internet sitesi, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün panosu ve Sazlıdere Köy Muhtarlığında askıya çıkan imar planına 30 gün içinde 31 adet itiraz yapılırken; meclis, 31 itirazın 17’sini kabul, 14’ünü ise reddetti.

TEKRAR ASKIYA ÇIKACAK

Kabul edilen itirazlar sonucunda imar planı yeniden düzenlenerek meclise gönderildi. Edirne Valisi Yunus Sezer’in talep dilekçesi ile meclise gelen imar planı, Meclis Üyelerinin oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi. Komisyon tarafından 1 ay süre ile incelenecek imar planı, meclise sunulmasının ardından yeniden oylanarak tekrar askıya çıkacak.

“MANTIKLI İTİRAZLAR OLMAZSA RESMEN ONAYLANACAK”

Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, imar planı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Keşan’ın Sazlıdere köyünde imar planlarıyla ilgili çalışmaları başlatmıştık. Yerinde incelemeler, komisyona sevkini yaptık. Komisyon üyelerimizle birlikte Sazlıdere’ye gittik. Şehir plancılarını da yanımıza alarak yerinde araştırma ve inceleme yaptık, vatandaşlarla görüştük. Buna göre bir karara varıldı, imar planını onayladık ve askı süresine çıktı. Askı süresinde 31 tane itiraz geldi. İtirazları tekrar İl Genel Meclisi’nde değerlendirdik. 17 tanesini kabul ettik, 14 itirazı reddettik. Plan müellifi de kabul ettiğimiz 17 itiraz doğrultusunda çalışma yaptı. Bununla ilgili düzeltmeleri yaparak İl Özel İdaresi’ne son durumu verdiler. Bundan sonra Komisyon, plan müellifinin imzaladığı şekliyle bir aylık süre içerisinde incelemelerini yapacak ve İl Genel Meclisi’ne sunum yapacak. Bu sunumdan sonra meclis bir karar verecek ve sonra tekrar askıya çıkacak. Askıda mantıklı itirazlar olmazsa süresi bitiminden sonra resmen onaylanmış olacak ve 18 uygulamaları başlayacak” dedi.

EKİM AYINDA KABUL EDİLMİŞTİ

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ekim ayında düzenlenen beşinci toplantısında, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun Sazlıdere sahil kesimi 2’nci etap konut bölgesi imar planı hakkındaki raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmişti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ