Savcı, Gürkan’a 47 yıl hapis istedi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davaya bugün Edirne’de devam edildi. Savcı mütalaasında sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 14:37

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davaya bugün Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Gazeteci Şükrü Benli’nin Bulgaristan’ın Svilengrad kentinde kaçırılarak işkence edilmesi ve cinsel saldırı gerekçesiyle açılan davada Gürkan’ın yanı sıra S. Y., O. K., Ş. G., S. A., ve M. T. yargılanıyor.

Davada şikayetçi olan Benli de Gürkan’ın şikayeti üzerine şantaj suçlamasıyla davada müşteki sanık durumunda.

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dünkü duruşmaya sanıkların avukatları katılırken sanıklardan katılan olmadı. Mahkeme savcısı hazırladığı mütalaada savcı sanıkların cezalandırılmasını istedi.

İŞTE İSTENEN CEZALAR

Edirne Belediye Başkanı Gürkan azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandığı davada nitelikli cinsel saldırı suçuna azmettirme, nitelikli yağmaya azmettirme ve nitelikli hürriyetten yoksun kılma suçuna azmettirmeden toplam 47 yıla kadar hapse çarptırılabilecek.

Diğer sanıklar S. Y., O. K., Ş. G., S. A., ve M. T., Recep Gürkan’la aynı suçlamalarla 47 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek.

Mütalaada şantaj suçlamasıyla sanık olarak yargılanan Şükrü Benli’nin ise 3 yıla kadar hapis ve 5 bin gün para cezasıyla cezalandırılması istendi.

Sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunma için süre verilirken duruşma ileri bir tarihe erteledi. Mahkeme ayrıca sanıklar hakkında adli kontrol şartlarının devamı ile müşteki sanık Ş. G.’nin yakalama emrinin devamına karar verdi.

MERT ERİŞKİN