SAROS’TA KÖYLÜYE ÜCRETSİZ TESİS

Saros’taki Mecidiye Koyu, işletmesi özel sektörden alınarak Mecidiye köyü muhtarlığına verildi. Tesisten Mecidiye’de ikamet eden köylüler ücretsiz yararlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2023 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2023 17:12
https://batiekspres.com/

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Mecidiye köyünde bulunan Kale (İtalyan) Koyu yeni yüzüyle hizmete açılıyor. Saros’ta bulunan koy, sosyal tesise dönüştürüldü.

Mecidiye Köyü Muhtarı Gürkan Akça, hizmete açılan Kale (İtalyan) koyunun köy halkına ücretsiz olduğunu söyledi.

TEK ŞART; MECİDİYE’DE İKAMET ETMEK

Mecidiye Köyü Muhtarı Gürkan Akça, Kale (İtalyan) koyunu sezona yetiştirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, “Mecidiye köyü muhtarlığına seçildiğimiz günden itibaren şahsım, azalarım ve personelimiz ile birlikte halkımızın yararına birçok hizmete imzamızı attık. Bir güzel hizmet de Kale (italyan) Koyu’nun Mecidiye Muhtarlığımıza kazandırılmasıydı ve başardık. Gün ve zaman gözetmeksizin çalışmalarımızı hızla sürdürerek tesisimizi hazır hale getirdik. Bu sezon girişler ikametgâhı köyümüzde olan Mecidiyeli vatandaşlarımıza ücretsiz olacak görevli arkadaşlarımız kontrolünde girişleri sağlanacaktır. Bu konuyu da açıkça ilan ediyorum” dedi

SOSYAL TESİSLER HALKIN KULLANIMINA AÇIK

Muhtar Akça, Gidiş yollarımızda ciddi şekilde bozulmalar var tapu durumlarına göre genişleme ve yol bakım çalışmalarının ise en kısa sürede başlanacağını ifade ederek şöyle konuştu: “Sosyal tesislerimizde çadır ve karavan alanımızı belirledik ve mevcut hale getirdik. Gölgeliklerimiz, giyinme kabinlerimiz, duş ve tuvaletlerimizi aktif hale getirdik. Ayrıca 7 gün 24 saat görevli personellerimiz sosyal tesislerimizde olacak. Bu süreçte bizlere desteğini eksik etmeyen başta Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başta olmak üzere tüm destekçilerimize ve tüm kurum amirlerimize teşekkür ediyoruz. Bizden istenen; zafer değil sefer, makam değil vazife, kibir değil tevazudur. Halkımıza hizmetkâr olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz.”

ÇÖP YUVASI OLMAYACAK

Mecidiye Muhtarlığı Kale (italyan) Koyu Sosyal Tesislerinin tüm vatandaşa hayırlı uğurlu olmasını diyerek sözleriniz şöyle bitirdi: “Koy özeldeydi, bu kez muhtarlığa geçti. Vali Beyden istedim. İşletmesi muhtarlıkta. Artık burası çöp yuvası olmayacak, temiz bir yer olacak. Giriş çıkışlarda güvenlik olacak. 24 saat hizmet olacak. Gündüz – gece bekçi olacak. Kamp alanı toparlandı. Mecidiye’yi daha ön plana çıkarıyoruz.”

ARZU ÖZDEMİR