Saraçlar’da Oturma Eyleminin Saati Değişti

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Edirne Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, bugün saat 18.00’de düzenleneceği açıklanan oturma eyleminin saatinin 14.00 olarak değiştirildiğini açıkladı. Aydın; “Yasaya ‘Hayır’ diyen herkesi Saraçlar Caddesi’ne bekliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 12:58

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin dün düzenlediği yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemi bugün de devam edecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifine karşı düzenlenen eylemin saatinde değişiklik yapıldığı açıklandı. Dün saat 22.00’de ilk günü sona eren eylemin bugünkü saati 18.00 olarak açıklanırken; yasanın ilk 5 maddesinin TBMM’de onaylanması üzerine oturma eylemi saati 14.00’e çekildi.

“SAAT 14.00’TE SARAÇLAR CADDESİ’NDE BULUŞACAĞIZ”

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Edirne Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, TBMM’nin bugün saat 14.00’te yasanın görüşülmesi için yeniden toplanacağını belirterek; “Bizler de yaşam hakkı savunucuları olarak bugün saat 14.00’te Saraçlar Caddesi’nde yeniden buluşarak oturma eylemimizi devam ettireceğiz. Dün saat 18.00 olarak açıkladığımız eylem saatimizi, TBMM’deki yasa görüşmeleri nedeniyle erken bir saate çektik. Yasaya ‘Hayır’ diyen herkesi Saraçlar Caddesi’ne bekliyoruz. Edirne’den TBMM’ye ‘Yasayı Geri Çek’ diye güçlü bir şekilde sesleneceğiz” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ