Şair Ergülen okurlarıyla bir araya geldi

Edirne Belediyesi ve TAKSAV iş birliğinde düzenlenen etkinlikte okurları ile bir araya gelen şair Haydar Ergülen, şiirin insanlıkla birlikte ortaya çıkan en mistik eser olduğunu savunarak; “Eğer tanrı bize bir armağan verdiyse bunun şiir olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 12:20

Edirne Belediyesi ve Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) iş birliğinde düzenlenen söyleşi ve imza gününde şair Haydar Ergülen, okurları ile bir araya geldi.

Edirne Türkan Saylan Kültür ve Sanat Evi’nde, TAKSAV Eğitim Koordinatörü Kerem Bozkurt yönetiminde düzenlenen etkinliğe edebiyatseverler yoğun ilgi gösterdi. Ergülen, etkinlikte şiirin önemi hakkında konuştu.

Ergülen, şiirin, insanın yaradılışıyla ortaya çıktığını söyleyerek; “İnsan var, dünya var ve bir de şiir var. Farklı toplumlarda belki adı şair değildir ama sonuç olarak her şeyi şiir anlatıyor. Dertler, hastalıklar doğa olayları, savaşlar, destanlar. Şiir, edebiyatın en eski ve en önemli dili. Edebiyat denildiğinde 18 yüzyıldan beri roman anlaşılıyor ama şiir tümünün anası. Şiir, tabiat ana gibi bir şey. En eskisi olduğu için en kadim olan en çok dayanır diye düşünüyorum. Dünyada birçok deprem oldu ve antik eserler hala ayakta duruyor. Şiir de antik eserlerden bir tanesi. Tanrının insana armağanı gibi. Eğer tanrı bize bir armağan verdiyse bunun şiir olduğunu düşünüyorum” dedi.

MERT ERİŞKİN