SADIK AHMET’İN FRAGMANI YAYIMLANDI

Batı Trakya Türk kimliğinin savunan Dr. Sadık Ahmet’in Edirne’de de çekimleri gerçekleştirilen filminin fragmanı yayımladı. Fragmanda filmin vizyona giriş tarihi de açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 18:15
https://batiekspres.com/

Yunanistan’da Batı Trakya Türklerine karşı kurulan baskıya karşı verdiği mücadele ile tanınan tıp doktoru ve siyasetçi Dr. Sadık Ahmet’in hayatını konu alan filmin fragmanı yayımlandı. MCG Film’e ait Youtube kanalı üzerinden gerçekleştirilen yayımda, filmin 29 Aralık 2023 tarihinde tüm sinemalarda gösterime gireceği açıklandı.

Yapımcılığını MCG Film’in yaptığı Sadık Ahmet filminin oyuncu kadrosunda Turgay Aydın, Erkan Can, Erdal Beşikçioğlu, Uğur Yücel, İlker Aksum, Nur Fettahoğlu gibi isimler yer alıyor. Sadık Ahmet ve ailesinin hayat hikâyesini anlatan filmin çekimleri başta Edirne olmak üzere çeşitli şehirlerde gerçekleştirilmişti. Filmin fragmanında Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı, Edirne Lisesi ve Kaleiçi mevkiinde gerçekleştirilen çekimlerin bulunması dikkat çekti.

LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI’NIN YILDÖNÜMÜNDE VEFAT ETMİŞTİ

Dr. Sadık Ahmet, Yunanistan’da Türk kimliğini savunması nedeniyle defalarca hapis cezasına mahkûm edilmiş, Batı Trakya Türklerinin oyları ile milletvekili seçilmeyi başarmıştı. Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi’nin de genel başkanlığını yapan Ahmet, 24 Temmuz 1995’te Lozan Barış Antlaşması’nın 72’nci yıldönümünde, şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ