Saadet’ten 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” Mesajı

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 11:50

Yayımladığı mesajında Günün anlam ve değeri üzerine değerlendirmelerde bulunan Av. Sinan Tekin, “Çevre dediğimiz zaman ilk olarak aklımıza ormanlar, denizler, gökyüzü… gibi doğal zenginlikler gelse de genel olarak bakıldığında çevre, insanların ve diğer canlıların hayatları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır. Bu ortamı oluşturan etmenlerin herhangi birisinde meydana gelecek bir olumsuzluk dengeyi bozarak büyük felaketlere sebep olabilmektedir. Onun için çevreyi bir güne sığdırarak sadece o gün çevreci olmak gerçekçi bir yaklaşım değil. Nüfus artışı, kırsaldan şehirlere yapılan göçler, nüfusun büyük bir kısmının şehirlerde yaşamaya başlaması, değişen tüketim alışkanlıkları çevre kirliliğinin artması, sadece şehrimizde veya ülkemizde değil tüm dünyada küresel bir sorun olarak insanlığın karşısına çıkmasına neden olmaktadır. Günümüzde çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için toplum bilincinin geliştirilmesi, duyarlılığın artırılması bir gereklilik değil, zorunluluktur.  Diğer taraftan doğa ve çevre dostu, yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verilmesi hem kurumlar hem de bireyler olarak en önemli vazifemizdir. Bu bakımdan kendi hayatımızı kendi ellerimizle tehlikeye atmamak adına çevremizi korumalıyız.

Zengin Osmanlı eserlerine sahip güzel şehrimiz Edirne’nin yaşanabilir şehir olarak kalması, doğal dokusunun korunması ve gelecek nesillerimize taşınması için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Unutmayalım ki, her işin başı eğitimdir! Okullarda ayda bir defa olsun talebelere ders vererek, halkımızı da sempozyumlar düzenleyerek, ne yapmaları, nasıl yapmaları gerektiği broşürlerle bilgilendirmek faydalı olur kanaatindeyim.

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevre ve doğa    farkındalığının arttığı, mavi ve yeşilin hâkim olduğu, insanlarımızın temiz ve doğal bir çevrede, sağlıklı, mutlu ve huzur içinde yaşadığı bir gelecek diliyorum” dedi.

 HABER MERKEZİ