Rektör Hatipler’den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Cumhuriyet'in bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olduğunu vurgulayan Hatipler, bu anlamlı günü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2024 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2024 23:12

Hatipler, Cumhuriyet’in, “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesillerin yetiştiği bir yönetim biçimi olduğunu ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak böyle bir anlayışla yönetilmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yönetim şeklini bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Mesajında Trakya Üniversitesi olarak Cumhuriyet’in sarsılmaz temelleri üzerinde bilim ve bilgiyle donanmış nesiller yetiştirme görevini kararlılıkla sürdüreceklerini dile getiren Hatipler, özgürlük, adalet ve eşitlik gibi Cumhuriyet değerlerinin yaşatılmasına vurgu yaptı.

Tüm üniversite mensuplarının, Edirnelilerin ve tüm Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Hatipler, sözlerini “Yaşasın Cumhuriyet” ifadeleriyle tamamladı.

HABER MERKEZİ