Rahim ağzı kanseri farkındalık ayı için stant açtılar

Hekim Şifa-i Sağlıklı Hayat Merkezi Hizmet Birimleri ve Edirne İl Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile personeller 01-31 Ocak 2024 Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla bir AVM’de stant açıp vatandaşları bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 22:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 22:10

Hekim Şifa-i Sağlıklı Hayat Merkezi Hizmet Birimleri ve Edirne İl Sağlığı Müdürlüğü, 01-31 Ocak tarihleri arasında Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle ortak bir farkındalık etkinliği düzenledi. Bu kapsamda, sağlık merkezi ve sağlık müdürlüğü personelleri iş birliği yaparak bir alışveriş merkezinde bilgilendirici bir stant açtılar.

Personel, kadınları rahim ağzı kanseri konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli bilgi broşürleri, afişler dağıttı. Etkinlik, toplumun sağlık konularında bilinçlenmesine katkıda bulunmanın yanı sıra, rahim ağzı kanseri gibi önemli bir konuda farkındalık oluşturarak erken teşhisin önemine vurgu yaptı. Halkın sağlık sorunlarına karşı duyarlılığını artırmak ve düzenli sağlık taramalarına teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlik, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmayı ve toplumun genel sağlığını iyileştirmeyi hedefliyor.

MERT ERİŞKİN