Protokol imzalandı

Trakya Üniversitesi ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında engelli çocukların eğitimi ve rehabilitasyonu konusunda protokol imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 18:13

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü binasının bir bölümünün, Edirne Özel Yürekler Halk Eğitimi Kurs Merkezi olarak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne geçici tahsisine ilişkin protokol için imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, protokolün yetişkin otizmli bireylerin eğitimi konusunda oldukça önemli olduğunu belirtti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün oluşturacağı derslik ve atölyelerin, otizmli bireylerin gelişimine önemli katkı sunacağına inandığını dile getiren Tabakoğlu, "Desteğe ihtiyaç duyan evlatlarımızın en iyi şekilde eğitim almalarını, yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını ve sosyal hayata katılımlarını çok önemsiyoruz. Trakya Üniversitesi olarak otizmli evlatlarımızın ve ailelerinin her zamanda yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı da Trakya Üniversitesi ile eğitim başta olmak üzere birçok iş birliğine imza attıklarını, protokolün Edirne’deki otizmli bireylerin topluma kazandırılması ve ailelerinin geleceğe yönelik kaygılarının giderilmesi anlamında önemli bir adım olduğunu ifade etti.

İmza törenine, Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Filiz Tuna ve Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç katıldı.