Prof. Dr. Aktoz, Edirne’de Hasta Kabulüne Başladı

Edirne’ye geri dönen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meryem Aktoz, yeni yerinde hasta kabulüne başladı. Edirne’nin kendisi için özel bir şehir olduğunu belirten Aktoz; “Edirne benim için özel. Bizim yerimiz, yurdumuz burası” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 14:02

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalında 1999-2023 yılları arasında görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meryem Aktoz, 1 yıllık aradan sonra İstanbul’dan Edirne’ye dönerek Özen Bussines’da hasta kabulüne başladı. Akademik kariyerini Trakya Üniversitesi’nde tamamlayan Aktoz, Edirne’de hastalara daha ulaşılabilir olabileceğini söyledi.  

Aktoz, hasta-hekim güven ilişkisine dikkat çekerek, hastayı doğru isimlere ve doğru merkezlere yönlendirmenin önemini vurguladı.

“BİR ŞEKİLDE EDİRNE’YE DÖNECEKTİM”

Edirne’nin kendisi için özel olduğunu söyleyen Aktoz; “1999-2023 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalında görev yaptım. Akademik kariyerimi Trakya Üniversitesi’nde tamamladım. 2023 tarihinde 33 yıllık devlet memuriyetim sonrasında emekliye ayrıldım. Sonrasında 1 yıl İstanbul’da özel bir hastanede çalıştım. Şu an Edirne’de kendi muayenemde hasta kabulüne başladım. Çok uzun yıllar buradaydım. O yüzden Edirne benim için özel. Bizim yerimiz, yurdumuz burası. Bir şekilde Edirne’ye dönecektim. Ben de daha erken bir şekilde bunu yapmayı istedim” dedi.

“BURADA HASTALARA DAHA ULAŞILABİLİR OLACAĞIMI DÜŞÜNDÜM”

Aktoz, Edirne’de hastalara daha ulaşılabilir olacağını düşündüğünü belirterek; “Burada hastalara daha ulaşılabilir olacağımı düşündüm. İnsanlara dokunabilelim. Bir faydamız olsun. Hasta ve hekim güven ilişkisi çok önemli. Her hekim, her işi yapmak zorunda değil ama hastayı doğru isimlere doğru merkezlere yönlendirmek çok önemli” diye konuştu.

“HASTALARA KILAVUZLUK YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM”

Hastaları doğru bir şekilde yönlendirmek istediğini vurgulayan Aktoz; “Şu an çağımızda sosyal medyadaki bilgi kirliliğinden dolayı ‘Ne doğru? Ne yanlış?’, olayın dışındaki birisinin anlamasının imkanı yok. O yüzden hastalarımıza kendi uzmanlık alanımda doğrunun ne olduğuna dair olabildiğince kılavuzluk yapmaya çalışacağım” ifadelerini kullandı.

HİLAL PEKER