Polis Haftası yarışmalarında dereceye girenlere ödül

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışma ve karşılaşmalarda dereceye giren öğrenci ve emniyet personellerine ödülleri takdim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 18:05

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hayalimdeki Polis konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmaları ödül töreni ve resim sergisi ile Polis Teşkilatı’nın 179’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Personel Müsabakası Ödül Töreni, İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

Programa Edirne Valisi Yunus Sezer’in eşi Canan Sezer, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Jand. Alb. Hacı Ali Büber ve kurum müdürleri katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun konuşma yaptı.

“ALIŞILMIŞIN DIŞINA ÇIKTIK”

Ödül töreni hakkında bilgi veren Karaburun; “Toplumun huzur ve güveninin tesis edilmesi, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin korunması, hukukun üstünlüğü ve devlet otoritesinin sağlanması gibi çok önemli görevleri ifa eden Emniyet Teşkilat’ının 179’uncu kuruluş yıl dönümü kutlamanın gururunu sizlerle paylaşıyorum. Düzenlemiş olduğunuz törene katıldığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Teşkilatımızın 179’uncu kuruluş yılında İl Emniyet Müdürümüz personelinin moral ve arttırmak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, aidiyet duygumuzu, teşkilata ve aidiyetimizi arttırmak için personelimiz arasında bowling, bilardo ve atış turnuvaları düzenledik. Ayrıca çocuklarımızın polisin toplum içerisindeki yeri ve önemini kavrayabilmeleri ve polise olan desteğini, çocukluk yaşından itibaren hissedebilmeleri için ilkokulları arasında resim, ortaokullar şiir, lise arasında kompozisyon yarışmaları düzenledik. Bugün bu törenimizde çocuklarımıza da ödüllerini takdim edeceğiz. Biz burada alışılmışın dışına çıktık ve bize vakit ayıran, bize bir şekilde zaman ayırıp, resim çizen, kompozisyon yazan, şiir yazan bütün çocuklarımıza küçük de olsa emniyet teşkilatının bir ödülünü ulaştırmak istedik. Bizim bu etkinliğimize 190 öğrencimiz katılmış ve 190 öğrencimizin tamamına küçük hediyelerimiz olacak” dedi.

“7 GÜN 24 SAAT YANINIZDA OLACAĞIZ”

Polis Teşkilatı’nın 7 gün 24 saat hizmet ettiğini vurgulayan Karaburun; “Sevgili çocuklar, zararlı ve zamanınızı boşa ayıran alışkanlıklardan biraz uzak durarak gelecekte size fayda sağlayacak konularda kendinizi geliştirebilirsiniz. Çünkü Türkiye'nin geleceğisiniz. Bizler polis amcalarımız, polis ağabeyleriniz, polis ablalarınız olarak sizlerin güvenli bir şekilde eğitim alabilmesi için daima yanınızda ve görevimizin başındayız. Düzenlenen resim, kompresyon ve şehir yarışmalarına katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Hiçbir zaman bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz ve çalışmalar kapsamında bizlere destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze buradan ayrıca şükranlarımı sunuyorum. 179 kuruluş yıl dönümümüz kapsamında düzenlediğimiz bowling, masa tenisi ve bilardo atış turnuvalarına katılarak dereceye giren personelimizi tebrik ediyorum. Değerli mesai arkadaşlarım, suç ve suçlularla mücadele sırasında gücünü halktan, hukuktan, kanundan alarak daima ağır başlı hoşgörülü ve sabırlı olmayı ilke edinen sizlerin vatan sevgisiyle gece gündüz demeden büyük bir fedakarlıkla görevinizi ifa ederken sürekli yenileme ve kendinizi geliştirme arzusu içerisinde olduğunuzu mutlulukla görüyorum. Bu vesileyle nice kuruluş yıllarının gururla, şanla şeref kutlayacak her gün daha da Türk milletiyle bütünleşecek olan emniyet teşkilatının 179’uncu yıl dönümünü kutluyorum. Emniyet Teşkilatı 7 gün 24 saat hizmetinizdedir. Emniyet teşkilatı her şeyiyle bu milletin her noktasında ihtiyaç olduğu her anında yanınızda olmaya devam edecektir. Edirne'de de aynı şekilde bütün hizmetlerimizde 7 gün 24 saat yanınızda olacağımıza ben İl Emniyet Müdürü olarak söz veriyorum” ifadelerine yer verdi.

Programda, İl Emniyet Müdürlüğü personelleri arasında masa turnuvasının finali yapıldı. Erkan Denizmen ve Hasan Batıkan Kiriş arasında geçen karşılaşmayı Erkan Denizmen kazandı. Tören, resim sergisinin gezilmesi ve öğrencilerin polis memurları ve araçlarla fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

MERT ERİŞKİN