Polis Eşleri Kermesi, Polis Parkında Açıldı

Edirne’de Polis Eşleri Derneği kermesi yoğun katılımla Kaleiçi’nde bulunan Polis Parkı’nda gerçekleşti. Kermesten elde edilecek gelirin derneğin sosyal projelerine ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 13:42

Edirne Polis Eşleri Derneği’nin kermesi, derneğin fahri başkanı, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun’un eşi Aynur Karaburun öncülüğünde Kaleiçi semtinde bulunan Polis Parkı’nda açıldı. Kermesin hazırlanmasında ve ürünlerin vatandaşlarla buluşması aşamasında polis ve polis eşleri görev aldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kermesin açılış kurdelesini Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Edirne Valisi Yunus Sezer’in Eşi Canan Sezer, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve eşi Aynur Karaburun birlikte kestiler. Kurdele kesimi sonrası konuşan Polis Eşleri Derneği Edirne Şubesi Fahri Başkanı, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun’un eşi Aynur Karaburun kermesten elde edilecek gelirin derneğin sosyal projelerine ve yardıma muhtaç ailelere bağışlanacağını belirterek; “Bugün burada sadece bir kermes açılışı için değil aynı zamanda dayanışma, dostluk ve birlikte üretmenin önemini vurgulamak için bir aradayız. Polis Eşleri Derneği güvenlik güçlerimizin ailelerine destek olmak, sosyal projeler geliştirmek ve toplumsal dayanışmayı arttırmak amacıyla kurulmuştur. Bizler bu ailenin bir parçası olarak hem kendi aramızda hem de Edirne halkıyla olan bağlarımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz kermes bu hedeflerimize ulaşmak için bir fırsattır Elde edeceğimiz gelir, derneğimizin sosyal projelerine ve ihtiyaç sahibi ailelerine ulaşmamıza yardımcı olacaktır” dedi.

“EŞ VE ÇOCUKLARIMIZ ÇOK BÜYÜK ÖZVERİDE BULUNUYOR”

Aynur Karaburun’un ardından açılışta konuşan Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, emniyet teşkilatının eş ve çocuklarının aslında çok büyük özveride bulunduklarını belirterek; “Bu kermesin hayata geçirilmesinde emeği olan başta eşim hanımefendi Aynur Karaburun olmak üzere destek veren tüm teşkilat mensuplarımıza ve diğer bütün katılımcılara, bütün emek veren meslektaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Biz emniyet mensupları olarak kendimizi, halkımızın huzur ve güvenliğine adamış bulunmaktayız. Eş ve çocuklarımız aslında bizden daha fazla özveride bulunuyorlar. Edirne'de sizlerin güvenliği için 24 saat polisimiz, bekçimiz, komiserimiz, müdürlerimiz sahada çalışırken onların eşleri, çocukları evde aslında dört gözle bekliyorlar. Biz bu işleri ulviyetine, kutsiyetine inanarak yapıyoruz. Halkımızın gönlündeki yerimiz işte bu katılımla ya da karşılaştığımızda bize bakışlarıyla biz onun kıymetini anlıyoruz. Karşılıksız bir şekilde biz bu işi yapmaktan iftihar duyuyoruz, mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle tekrar tüm katılımcılara destekleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK