Pilates ile kilo kaybı ve zinde bir vücut mümkün mü?

Edirne’de Fizyoterapist Günel Kurtoğlu, pilates hakkında bilgi verdi. Kurtoğlu, pilatesin kondisyon kazandıran ve birçok hareketi içinde barındıran bir uygulama olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 20:05

Edirne’de Fizyoterapist Günel Kurtoğlu, pilateste kilo kaybı ve zinde bir vücut için yapılması gerekenleri anlattı. Kurtoğlu, pilates ile 4-5 seanstan sonra kilo kaybının başladığını, 2-3 ay içerisinde ise vatandaşların zinde bir vücut kazandıklarını belirtti.

Kurtoğlu, “Aynı anda hem esneklik hem kuvvet kazanmak istiyorsak ve bunu yaparken de sağlığımızı koruyup kilo vermeyi amaçlıyorsak yönelmemiz gereken yer pilates. Pilateste kilo kaybı 4-5 seanstan sonra başlıyor. Zinde bir vücut için ise 2-3 ay gibi bir süre gerekiyor. Pilates sanılanın aksine durağan değil kondisyon kazandıran ve ardı sıra birçok hareketi içinde barındıran bir uygulamadır. Pilates yaparak en başta vücudumuzu tanımış oluyoruz. Güçlü kaslarımızı ve zayıf kaslarımızı öğrenmiş oluyoruz. Ardından seans seans ilerledikçe güçlü ve zayıf kaslarımız arasında bir bağlantı kurmuş oluyoruz. Bir yandan bunu yaparken de sıkılaşmış ve kilo vermiş oluyoruz. Pilatesi yapan kişiye her açıdan birçok şey kazandıran bu uygulama, bir yandan da ileriki yıllarda sağlığımızı koruyucu bir rol üstleniyor” dedi.

MERT ERİŞKİN