Pazaryerlerini pazarcılar işletecek

Edirne Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 14 gündem 8 gündem dışı maddenin görüşüldüğü toplantıda, Pazaryerilerinin işletilmesi, 10 yıl süreyle Pazarcılar Esnaf Odasına verildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 17:14

Edirne Belediye Meclisi, seçimlerden önce yapılacak sondan bir önceki toplantıda 14 gündem, 8 gündem dışı maddeyi görüşmek için toplandı. Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda iki farklı yerde kurulan, Pazartesi ve Cuma pazarı ile Çarşamba ve Cumartesi pazarlarının Edirne Pazarcılar Manavlar Seyyar Satıcılar Esnaf Odasıyla protokol yaparak işletmesinin 10 yıl süreyle verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

SAHALAR SPOR KULÜPLERİNE

Görüşülen diğer maddelerden İstasyon ve Umurbey mahallelerinde bulunan halı sahaların dezavantajlı bireyleri spora yönlendirmek, sporu sevdirmek amaçlanarak Sarayspor ve İstasyon Gençlikspor’a verilmesi kararlaştırıldı. Mülkiyeti belediyeye ait olan Umurbey Mahallesi’ndeki halı saha Edirne Sarayspor’un kullanımına, İstasyon Mahallesi’ndeki halı saha da İstasyon Gençlikspor’a verilmesine oy birliğiyle karar veridi. Yine dezavantajlı mahallelerde yaşayan gençlere müziği sevdirebilmek ve müzik yapabilme imkanı sağlamak amacıyla Kaleiçi’nde, Balıkpazarı Caddesi’nde bulunan Emekli Astsubaylar Derneği’nin kullandığı yerin dernek ile beraber kullanımına imkan sağlamak ve kirasının belediye tarafından karşılanmasına oy birliğiyle karar verildi.

AĞIRSEVEN’İN ADI YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLECEK

Geçtiğimiz yıl vefat eden gazeteci Hüseyin Ağırseven’in kızının adının, evinin bulunduğu sokağa verilmesi oy birliğiyle kabul edilirken, merhum eğitimci Cevat Dursunoğlu ve eşinin adının bir sokağa verilmesi de Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na komisyona havale edildi.

HİBE ALIMI İÇİN GÜRKAN’A YETKİ

Avrupa Birliği programı olan ve roman vatandaşlar için yerel politikalar oluşturmayı amaçlayan bir program olan Romacted programından gelecek 15 bin Avro hibenin alınması için Belediye Başkanı Recep Gürkan’a imza yetkisi verildi. Ayrıca Edirne Valiliği koordinasyonunda ilde bulunan tüm paydaşların katılımıyla Balkan Şehirleri İşbirliği Edirne Platformu’na katılımın onaylanmasına ve bir milyon lira olarak belirlenen katkının nakit olarak platforma aktarılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Son olarak Edirneli şampiyon yüzücü Beyza Işık’a bir tam ve bir yarım altın verilmesine karar verildi.

ŞENER ŞENTÜRK