Pastanelerde Ramazan telaşı başladı

Edirne’de Ramazan ayına kısa bir süre kala tatlıcılarda Ramazan telaşı başladı. Pastane işletmecisi Erkan Elmas, her yıl olduğu gibi bu yıl da güllaç satışlarının olacağını belirterek “Vatandaş daha şimdiden güllaç yapıp yapmayacağımızı sormaya başladı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 10:42

Edirne’de Ramazan ayına kısa bir süre kala tatlıcıların da Ramazan telaşı başladı. Uzun yıllardır pastane işleten Erkan Elmas, Ramazan ayının gözdesi olan güllacın fiyatı hakkında bilgi verdi. Elmas, “Güllacın fiyatı bu yıl 250-300 TL civarında olabilir” dedi.

“BU YIL İŞLERDE DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ”

Elmas, “Tabii ki her yıl Ramazan’ın olmazsa olmazı güllaç. Güllacın bu yıl fiyatı 250-300 TL civarında olabilir. Beklentimiz böyle. Vatandaşlarımız yavaş yavaş Ramazan’da güllaç yapıp yapmayacağımızı sormaya başladı. Ramazan’da güllacımız günlük olarak çıkacak. Ramazan ayında yoğunluğumuz özellikle 16.00 ile 17.00 saatleri arasında oluyor ama açıkçası bu yıl pek fazla yoğunluk beklemiyoruz. Her yıl gittikçe maliyetlerin artması, girdilerin çoğalmasıyla, insanların alım gücünün azalmasıyla birlikte eski Ramazanlar yok. Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl işlerde düşüş bekliyoruz” dedi.

MERT ERİŞKİN