ÖYMEN CHP’DEKİ EN SIKINTILI GÜNÜNÜ ANLATTI

CHP’de bir dönem genel başkanlık görevinde bulunan siyasetçi yazar Altan Öymen, Edirne’de düzenlenen söyleşisinde CHP’deki en sıkıntılı gününü anlattı. Öymen, genel başkanlığa seçildiğindeki kürsü konuşmasında kendisine birçok cisim atıldığını belirterek; “Orada biraz sıkıntı çektim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 17:59
https://batiekspres.com/

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Edirne Kitap Günleri’ne siyasetçi yazar Altan Öymen katıldı. Öymen, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Belediye Konservatuvarı salonunda düzenlenen “100. Yılında Cumhuriyet” konulu söyleşide, okurları ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) bir dönem genel başkanlık görevinde de bulunan Öymen’in söyleşisine; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş ile vatandaşlar katıldı. Öymen, söyleşiye Kurtuluş Savaşı’ndan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar yaşanan süreci anlatarak başlarken; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından çok partili hayata geçiş, 1960, 1971 ve 1980 darbeleri ile yaşananlar ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti ile devam eden Türkiye Cumhuriyeti’nin son yılları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“CİSİMLER HAVADA UÇMAYA BAŞLADI”

Öymen, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Öylem, bir katılımcının sorduğu,“CHP Genel Başkanlığı yaptığınız dönemde yaşadığınız en sıkıntılı bir gününüzü paylaşır mısınız?” sorusunu cevapladı. CHP Genel Başkanlığı’na seçildiği ilk günü unutamadığını söyleyen Öymen; “Seçildiğim zaman biraz kavgalı oldu. Kürsüye çıkıp seçilme konuşmamı yapacağım. Konuşmama başladım ve birden havada cisimler uçmaya başladı. Kaybeden gruplardan bir tanesi sonuca kızmış. Kim seçildiyse ona karşı bir şeyler yapıyor. Orada biraz şaşırmakla birlikte konuşmama devam ettim. Şunu fark ettim; bir şeyler atıyorlar, kafama gelebilir ama biri kaleci gibi atlayıp bunları tutuyor. Orada biraz sıkıntı çektim” ifadelerini kullandı.

“KAĞIT SATIN ALMA BELGELERİNİ BİLE İMZALIYORDUM”

CHP Genel Başkanlığı’na seçildiği kongrede Parti Meclisi’nin seçilemediğini söyleyen Öymen; “Bir tek ben seçilmişim. O kadar güzel bir şey değil. Çünkü insana imzalanması için o kadar çok kâğıt getiriyorlar ki asıl işleri yapma zamanınız azalıyor. Örneğin; partide kâğıt bitmiş ve satın alınacak. Onu ben imzalıyordum” dedi. Öymen, söyleşisinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ