Olimpiyatların ilk akredite yarışı başladı

Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takımı Seçmeleri, Edirne’de Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen açılış seremonisi ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 18:17

Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takımı Seçmeleri, Edirne’de Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen açılış seremonisi ile başladı.

Açılışa Edirne Valisi Yunus Sezer, Sporcu Yetiştirme Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, İl Gençlik ve Spor Müdürü Selim Ak, Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Ayhan Dinç, Türkiye Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Milli Yüzücü Güven Duvan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, antrenörler, sporcular, aileler ve vatandaşlar katıldı.

“374 SPORCU KATILIYOR”

Türkiye Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Duvan,  “5-7 Ocak 2024 tarihilerinde Edirne Olimpik Yüzme Havuzu’nda Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takımı Seçmelerini gerçekleştiriyoruz. Bu müsabakalar aynı zamanda olimpiyat akredite müsabakası olma niteliğinde. Burada barajı geçen oyuncular olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak. Müsabakalarda 142’si bayan 232’si erkek sporcu olmak üzere toplamda 374 sporcu var. Bu sporcular 28 şehirden 83 kulüp adına katılıyor. Yarışmalara katılan bütün sporculara başarılar diliyorum” dedi.

MERT ERİŞKİN