OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ MAĞAZA AÇTI

Edirne’de Olgunlaştırma Enstitüsü Satış Mağazası sçılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 17:18
https://batiekspres.com/

Edirne’de Olgunlaştırma Enstitüsü Satış Mağazası açılışı gerçekleşti. Açılışa Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık,Vali Eşi Dilek Kırbıyık, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katılım sağladı. Açılışta Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile Eşi Dilek Kırbıyık öncülüğünde kurdele kesimi gerçekleşti. Daha sonra mağaza ziyereti gerçekleştirilerek usta öğreticiler tarafından ürünler anlatıldı. 8 atolyede üretilen toplam 276 ürün bulunan sergide, Edirnekari, seramik, giyim, ipek kozası, dikiş-nakış geleneksel el sanatları ve deriden yapılan ürünler sergilendi.

“GEÇ KALINMIŞ BİR ADIM”

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık “Olgunlaşma Enstitüsü 28 ilde kurulu bulunuyor. Biz aslında yeni hayata geçmiş bir Olgunlaşma Enstitüsü’ne sahip bir iliz. Bana kalırsa geç kalınmış bir adım, ama atılmış olması kurulmuş olması sonderece önemli. Olgunlaşma Enstitüsü uzman kuruluş konumunda. Bugüne kadar belki Halk Eğitim Müdürlükleri üzerinden, belki diğer kurslarımız, Edirne Belediyesi tarafından yapılan çok önemli çalışmalar olmuştur ama onların çok daha ötesinde lisans eğitimi olarak kabul edebiliriz. Yüksek lisans ve doktora eğitimi olarak planlayabileceğimiz. Daha uzmanlık gerektiren birimden bahsediyoruz. Zaten kuruluş kadrosuda hemen hemen bu şekilde şekillendi. Birçok doktora eğitimi arkadaşımız bu kurumda görevli. Yine yüksek lisans sahibi arkadaşlarımız bu kurumda görevli. Onlarında bu aradan geçen kısa sürede nasıl bir potansiyel üretebileceklerinin ilk örneklerini gördük. Çok güzel bir başlangıç yaptılar. Çok iyi ilerliyorlar. İnşallah bu motivasyonla, bu gayretle ilimize bölgemizin kültürüne, ülkenin kültürüne, çok önemli  katkılar sunacaklarını değerlendiriyorum. Burada üretilecek ürünlerin, geliştirilecek ürünlerin, önce bizim tarafımızdan fark edilmesi lazım. Sizlerin sadece burada müşteri profilinde değil  görüş ve önerileriniz boyutlarında çok önemli katkı sağlayacağınızı değerlendiriyoruz. bir taraftan bunun duyurulması, çevrede yankı yapması çok önemli. Ben şehrimiz açısından önemli bir günde olduğumuzu değerlendiriyorum. Olgunlaşma Enstitümüzün her geçen gün  bu şehirde çok daha ciddi farkındalıklar oluşturacağını düşünüyorum” dedi.

GEÇMİŞ VE GELECEK ARASINDA BİR KÖPRÜ

Edirne Olgunlaştırma Enstitüsü’nün kültürümüze ait örnekleri araştırdığından bahseden Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı “Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Milli Eğitim Bakanlığı’mızın onaylarıyla 23 Haziran 2022 tarihinde açılmış olup, Deveci Han Külütür Merkezi’nde çalışmalarına devam etmektedir. Edirne Olgunlaştırma Enstitü’sü kültürümüze ait en güzel örnekleri araştıran, asıllarını koruyarak yeni ürünler hazırlayan, arşivleyen ve gelecek kuşaklara aktaran Edirne’mizin geçmişiyle geleceği arasına bir köprü vazifesi görmektedir” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN