“OLAN YİNE GARİBANA OLUYOR”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, son günlerde artan büyük tüp fiyatlarına dair bir açıklama yaptı. Geçen yıl bu zamanlarda 300 TL olan büyük tüpün fiyatının şimdi 600 TL olduğunu belirten Gaytancıoğlu, bu artışın yüzde 100'lük bir zam anlamına geldiğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 14:04
https://batiekspres.com/

CHP'nin önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyonun yüzde 61 olduğunu hatırlatarak, tüp fiyatlarındaki bu hızlı artışın halkın yaşam maliyetini daha da zorlaştırdığını vurguladı.

"Olan yine garibana oluyor" diyen Gaytancıoğlu, tüketici fiyatlarının artış hızının, vatandaşların gelir artış hızını aşmasının ekonomik sıkıntılara yol açtığını dile getirdi.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Gaytancıoğlu şunları dile getirdi:

“Bu tür hızlı fiyat artışları, özellikle düşük gelirli ve sabit gelirli insanlar için ciddi bir yük oluşturuyor. Hem enflasyon oranlarının yüksekliği hem de temel tüketim malzemelerinin fiyatlarının hızla yükselmesi, vatandaşlarımızın geçimini zorlaştırıyor. Hükümeti, bu konuda tedbirler alarak fiyat istikrarını sağlamaya ve vatandaşlarımızın ekonomik olarak daha iyi bir durumda olmalarını sağlamaya davet ediyorum. Enflasyonla mücadele, ekonomik istikrar ve sosyal refahın önemli bir parçasıdır.”

ERGİN SÖZER