“Okulların Açılması Karadut Özüne Talebi Artırdı”

Edirne’de esnaf Rıdvan Arslan, velilerin okul çağındaki çocuklarına hazır meyve suları satın almak yerine karadut özünden meyve suyu yaptığını söyledi. Arslan, karadut özünden yapılan meyve suyunun beslenme listesine eklendiğini belirterek; “Okulların açılması karadut özüne olan talebi artırdı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 16:39

Edirne’de esnaf Rıdvan Arslan, okulların açılmasıyla birlikte velilere tavsiyelerde bulundu. Çocukların sağlıklı beslenmesi için hazır meyve suları yerine doğal ve faydalı bir alternatif olan karadut özünün tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, velilerin bu konuda bilinçlenmeye başladığını belirterek satışların artığını söyledi.

Arslan, karadut özünün meyve suyu şeklinde hazırlanıp çocukların beslenme çantalarına eklenmesinin hem sağlık açısından faydalı olduğunu, hem de çocukların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ifade etti.

“ESKİDEN HAZIR MEYVE SULARI POPÜLERDİ”

Arslan; “Karadut özü, C vitamini, demir ve antioksidanlar açısından zengin bir besin. Hazır meyve sularındaki yapay şeker ve katkı maddeleri yerine, çocuklarımızın bu doğal şifa kaynağı ile beslenmesi, onların genel sağlığına katkı sağlar. Eskiden marketlerden alınan hazır meyve suları popülerdi. Ancak şimdi veliler çocuklarının sağlığına daha çok önem veriyor ve doğal ürünlere yöneliyorlar. Karadut özünü su ya da maden suyuyla karıştırıp bir meyve suyu şeklinde çocuklarımızın beslenmesine koyabiliriz. Yoğurtlarına ekleyip çocuklarımıza karadut özüyle meyveli yoğurt yapabiliriz. Okulların açılması ile satışlarımızda gözle görülür bir artış söz konusu” diye konuştu.

HİLAL PEKER