OKUL KANTİNLERİNDE İSRAİL’E BOYKOT

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Kantin İşletmeleri Derneği tarafından okul kantinlerinde İsrail ürünlerinin boykot edildiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 13:50
https://batiekspres.com/

Edirne’de Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu tarafından İsrail ürünlerinin okul kantinlerinde boykot edilmesi için başlatılan uygulamaya Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Kantin İşletmeleri Derneği de destek verdi. Yapılan görüşmelerde İsrail ürünlerinin okul kantinlerinde satışının durdurulmasına ilişkin karar alındı.

“ESNAF ÇOK HASSAS DAVRANDI”

Esnafın kampanyaya duyarlı olduğuna değinen Edirne Kantin İşletmeleri Derneği Başkanı Harun Özen “Esnaflarımız bu konu ile alakalı ciddi manada duyarlı. Bütün Türkiye genelindeki kantinlerde de bu uygulama yapılmakta. Kampanya Türkiye Kantinciler Federasyonu tarafından başlatıldığı için bütün Türkiye’de bu kampanya yürütülüyor. Edirneli esnaflarımız da bu konu ile ilgili oldukça duyarlılar. Okullarda satılan ürün sayısı da çok fazla değil. Bizde bulunan İsrail ürünlerini de boykot uygulamasına dahil ettik. Esnafımız çok hassas davrandı. Biz de bu konuda çok mutlu olduk” dedi.

MERT ERİŞKİN