Öksürüğe şifa; “Hatmi Çiçeği”

Edirneli aktar Gökhan Baraz, özellikle kış aylarında insanların talep ettiği şifalı bir bitki olan hatmi çiçeğinin birçok faydası olduğunu belirterek “İnatçı öksürük için birebir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2023 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 18:22

Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde aktar dükkanı işleten Gökhan Baraz, Hatmi çiçeğinin öksürük ve balgam gibi solunum yolu hastalıklarını önleyici bir etkiye sahip olduğunu, aynı zamanda içtikten sonra insanı sakinleştiren ve yatıştıran mucizevi bir çay olduğunu söyledi. Vatandaşların özellikle kuru öksürük için kendilerine geldiğinde tavsiye ettikleri ilk şeyin Hatmi çiçeği bitkisi olduğunu söyleyen Baraz, talebin yoğun olduğunu belirtti.

“SÜTLE KAYNATILMALI”

Hatmi çiçeğinin sütle kaynatılması gerektiğini belirten Baraz şöyle konuştu; “Hatmi çiçeği sütle kaynatılıyor, süzüldükten sonra bal ilave edilip içiliyor. Geçmeyen inatçı öksürük için birebir. Özellikle geçen ki ara tatil sonrası havalarında soğumasıyla çocuklarda öksürük başladı. Vatandaşlar da bize başvurduğunda tavsiye ettiğimiz ilk şey hatmi çiçeği bitkisi. Grip, soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı bağışıklığı güçlendiren hatmi çiçeğinin çayı kış aylarının vazgeçilmezleri arasında.”

MERT ERİŞKİN