OKAN GAYTANCIOĞLU'DAN SERT İFADELER

Uluslararası arenada büyük yankı uyandıran İsrail-Filistin çatışması devam ederken önceki dönem CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını sert bir şekilde eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 15:39
https://batiekspres.com/

Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, son günlerde ABD ve İngiltere gibi emperyalist ülkelerin planlarını kendi amaçları ile birlikte uygulayan İsrail'i sert bir şekilde eleştirdi. İsrail'in bölgede Filistin'e yönelik uyguladığı politikaları, emperyalist hedeflerle örtüştüğünü iddia etti.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Gaytancıoğlu sözlerinde şunlara yer verdi:

“Günlerdir ABD ve İngiltere gibi emperyalist ülkelerin planlarını kendi amaçları ile birlikte uygulayan İsrail, Filistin'de soykırım yapıyor.

İsrail, dün gece Gazze'de içinde çoğunlukla çocukların olduğu bir hastaneyi bombaladı. Bu tür saldırılar ve soykırımlar evrensel insan haklarına aykırıdır ve derin bir endişe kaynağıdır. İsrail, Filistin halkını temsil etmeyen Hamas'ı bahane ederek soykırım uyguluyor. Sivillerin hedef alınması kabul edilemez bir insanlık suçudur.

Filistin Kurtuluş Örgütünün bağımsız Filistin devleti kurmasına ramak kala ortaya çıkan Hamas, Filistin halkının temsilcisi değildir. Onur yoksunu İslam ülkeleri, insan hakları yaygarası yapan uluslararası kuruluşlar neredesiniz. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Bu katliamı Lanetliyorum.”

ERGİN SÖZER