Öğretmenlerin çizdiği resimler sergilendi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında resim-iş öğretmenliği öğretim elemanları ve emekli öğretim elemanları Öğretmenler Günü Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2023 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2023 14:13

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Resim-İş Öğretmenliği Öğretim Elemanları ve Emekli Öğretim Elemanları Öğretmenler Günü Sergisi'nin açılışı Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası'nda gerçekleştirildi. Toplamda 10 resmin olduğu programda 7 tanesinin çalışan, 3 tanesinin de emekli olan öğretmenlerin çizdiği belirtildi. Resim sergisi müzik eşliğinde gezildi.

“ÖNEMLİ BİR GÜN”

Günün anlam ve önemini anlatan Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Arabacıoğlu, “Bugün önemli bir günde bir aradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Baş Öğretmen unvanını kabul ettiği ve ardından özellikle Kurtuluş Savaşı’nın sonrasında ardı ardına atılan pek çok adımdan biri olan, ülke çapında özellikle okuma ve yazma öğretimini yaygınlaştırmak noktasında önemli bir karar olan Millet Mekteplerinin kurulması adına önemli bir gün. Daha sonra Öğretmenler Günü ülkemizde kutlanmaya başladığı bir günü yaşıyoruz. Bu anlamda bizim için önemli bir gün. Her birinizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bugün buranın düzenlenmesinde emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

“SANATA ÖNEM VERMELİYİZ”

Sanata önem verilmesi gerektiğini savunan Rektör Yardımcısı Metin Aydoğdu “Sanata daha çok önem vermeliyiz. Üniversitede temel bilim dallarını sosyal ve sanat diye ayırırsak eğer, sanata gerekli önemi vermezsek dengesiz beslenme olarak görüyorum bu durumu. Diğer dallar gelişemiyor. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN