Öğrencilerden Türk Mutfağı Haftasına Özel Sergi

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Yağ Endüstrisi Programı ve Aşçılık Programı öğrencileri Türk Mutfağı Haftası kapsamında “Türkiye’de Coğrafi İşaretli Ürünler” ve “Tematik Restoran Posteri” sergisi açtılar.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 15:30

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Yağ Endüstrisi Programı ve Aşçılık Programı öğrencileri, Türk Mutfağı Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Öğrenciler, "Türkiye’de Coğrafi İşaretli Ürünler ve Tematik Restoran Posteri" sergisi açtılar.

Arda Meslek Yüksekokulu Yağ Endüstrisi Programı Öğretim Görevlisi Damla Zeynep Utebay ve Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Çağla Yumuk Mercan öncülüğünde açılan sergiye Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Damla Zeynep Utebay, amaçlarının öğrencilere Türkiye genelinde Coğrafi İşaretli ürünleri biraz daha yakından tanıtabilmek olduğunu belirtirken, Çağla Yumuk Mercan da öğrencilerin birlikte sosyalleşmesi ve ekip ruhunu yaşayabilmesi olduğunu söyledi.

“SERGİDEKİ ÇALIŞMALAR DÖNEM SONU PROJE ÖDEVLERİDİR”

Utebay, sergideki çalışmaların dönem sonu proje ödevi olduğunu belirterek; “Ürünler ve Coğrafi İşaretli ürünler kapsamında bir poster hazırlığımız vardı. Bunlar öğrencilerimize verdiğimiz dönem sonu proje ödevleridir. Burada bizim amacımız Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretli ürünler kapsamında öğrencilerimize Türkiye genelinde Coğrafi İşaretli ürünleri biraz daha yakından tanıtabilmek. Onların bu konudan da daha haberdar olmasını sağlamak” dedi.

“HAYALLERİNDEKİ RESTORANLARI POSTERLEŞTİRDİLER”

Öğrencilerin hayallerindeki tematik restoranları posterleştirdiğini söyleyen Mercan; “Restoran İşletmeciliği dersimizin konularından bir tanesi de Tematik Restoranlardı. Biz derste teorik olarak dünya ve ülkemiz üzerindeki tematik restoranları ele aldık. Buradan yola çıkarak da öğrencilere bir proje ödevi verdik. Bu proje ödevinin içeriği de öğrencilerimiz kendi hayal ettiği restoranları tasarlamasıydı. Ve bunun sonucunda da aslında hedeflediğimiz nokta öğrencilerimizin birlikte sosyalleşmesi, ekip ruhunu yaşayabilmesiydi. Korku restoranları tasarlayan öğrencilerimiz var, bunun yanı sıra kendi sevdikleri bir mitolojik kahramandan yola çıkarak restoran tasarlayan var” diye konuştu.

HİLAL PEKER