ÖĞRENCİLER YURT İSTİYOR

Trakya Üniversitesi’ne kayıt olmak için çeşitli yerlerden gelen öğrenciler daha şimdiden barınma sorunu başladı. Öğrenciler, kalacakları yerlerle ilgili konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2023 16:11
https://batiekspres.com/

Trakya Üniversitesi’nde kayıt heyecanı sürerken, kayıt yaptıran öğrenciler yurt istediklerini belirtti. İstanbul’dan Edirne’ye üniversite heyecanı ile gelen Seray Düzbasan ve annesi Deniz Düzbasan en büyük şikâyetin barınma olduğunu belirtti. Kastamonu’dan Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine yerleşen Edanur İpekçi ise yurt istediğini, eğer yurt çıkmazsa şehirlerarası ulaşım aracını kullanacağını belirtti.

EV DEĞİL, YURT DÜŞÜNÜYOR

Kızının Trakya Üniversitesini istediğini, Edirne’yi de daha önceden bildiklerini belirten Deniz Düzbasan; “Trakya’yı istiyorduk gönlüne göre oldu. Pahalılık yüzünden yurt düşünüyoruz. Çocuğun mu var derdin var. En büyük şikâyet barınma tabi ki. Edirne’yi daha önceden biliyoruz, istediği bir yerdi. O yüzden Allah herkesin gönlüne göre versin. Öncelikle de herkesin maddi yönden yardımcısı olsun” dedi.

Trakya Üniversitesini kazandığı için mutlu olduğunu belirten Seray Düzbasan, Ben çok mutluyum. İstediğim bir bölümdü o yüzden duygularım bunlar, heyecanlıyım ifadelerine yer verdi.

“KİRALAR ÇOK YÜKSEK”

Edebiyat Fakültesi’ni kazandığını belirten Edanur İpekçi, yurt çıkmaması durumunda şehir içi ulaşım araçlarını kullanacağını belirterek şöyle konuştu: “Edebiyat Fakültesi’ni kazandım. Türk Dili ve Edebiyatı okumayı düşünüyorum. İleride formasyon alıp öğretmenliğe geçmeyi düşünüyorum. Edirne’yi daha önceden de bildiğim için burayı tercih ettim. Güzel yer, Edirne’yi seviyoruz. Yurt olursa iyi olur, olmazsa servis. Yurt ücretleri uygun fakat kira ücretleri çok.”

MERT ERİŞKİN