ODUNA ZAM KAPIDA

Edirne’de odun satışı yapan esnaf Rasim Aydoğmuş kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte odun fiyatlarına zam geleceğini belirterek; “Vatandaşlar kendilerini zamlara hazırlasınlar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2023 11:00
https://batiekspres.com/

Edirne’de odun satışı yapan esnaf Rasim Aydoğmuş vatandaşların odun almakta zorlandığını söyledi. Aydoğmuş, konutlarda ısınmak için odun kullanan vatandaşları fiyatlar konusunda uyarılarda bulunurken bir ton odunun fiyatının 4 bin TL olduğunu, bu fiyatın yakın bir süre içerisinde artacağını kaydetti. Aydoğmuş vatandaşın odunu tonla değil 500 kilo civarında alabildiğini ifade etti.

“ZAMLARI EN YAKIN ZAMANDA UYGULAYACAĞIZ”

Şu anda sattıkları odun fiyatlarının gerçek fiyat olmadığına değinen Aydoğmuş “Odun fiyatları yüzde 60 civarında artmış durumda. Yeniden bir zam bekliyoruz. Şu anda odun fiyatı 4 bin TL ama yakın zamanda 4 bin 500 TL olması kesin gibi görünüyor. Vatandaşlarımızın durumu olmadığı için satışlarımız çok düşük. Vatandaşlarımız odunu 500 kilo olarak alıyor. O yüzden piyasamız bozuk. Şu anda satmış olduğumuz odun fiyatları gerçek fiyatları değil. Satmamız gereken fiyatın 500 TL altında satıyoruz. Maalesef artık katlanacak gücümüz kalmadı. Bu zamları uygulamak zorunda kalacağız. En yakın zamanda zamları uygulayacağız” dedi.

“BU AY İÇERİSİNDE ZAM GELECEK”

Odun fiyatlarına bu ay içerisinde zam geleceğine değinen Aydoğmuş “Mazota her gün gelen zamlardan dolayı zor durumdayız. Vatandaşımıza uygun odunu, kömürü uygun fiyata satmaya çalışıyorduk. Uygun fiyata sattığımız için yol masraflarını kendi cebimizden karşılıyorduk. Dayanacak gücümüz kalmadığı için artık bu nakliye farklarını yansıtmak zorunda kalacağız. Fiyatlar şu anda satılan fiyatların üzerinde 500-600 TL fark edecek. Şu anda bir çuval meşe odunu 200 TL bu tonu 4 bin TL’ye geliyor demek. Bu da en yakın zamanda 4 bin 500 TL kesin olacak bütün fiyatlar bu ayın içerisinde değişecek” ifadelerine yer verdi.

“DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Vatandaşların odun alırken zorlanacağına değinen Aydoğmuş şöyle konuştu: “Vatandaşın bu durumdayken alacak durumu yok. Bir de zam gelince daha çok zorlanacaklar. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bizim de dayanacak gücümüz kalmadı. Biz elimizden geldiği kadar kar marjını düşük tutsak da elimizdeki mal her gün eriyor. Vatandaşlar kendilerini zamlara hazırlasınlar.”

MERT ERİŞKİN