Musulça’da Konacık Bayramı ve Şükür Duası Yapılacak

Edirne’nin Havsa İlçesinin Musulça Köyü Muhtarı Deniz Bosdan, 6 Haziran 2024 Perşembe günü saat 12.00 de Konacık Bayramı ve Şükür Duası yapılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 16:03

Musulça köyünde her yıl geleneksel olarak yapılan Konacık Bayramı ve Şükür Duası etkinliği bu yıl 6 Haziran 2024 Perşembe günü düzenlenecek.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Musulça Köyü Muhtarı Deniz Bosdan herkesi düzenlenecek olan Konacık Bayramı ve Şükür Duasına davet ederek şunları dile getirdi:

“Musulça köyünün halkı Bulgaristan’ın Kırcaali İlinin Koşukavak ilçesinin Konacak bölgesinden geldikleri için ismi buradan gelmektedir. Bu bölgenin insanları tarım ve ormancılık yapıyorlarmış. Bu bölgede yaşayan halk tarım işlerine başlarken ve sonlandırırken kazasız, afadsız ve dolusuz bir sezon geçirmek için dua ederlermiş. Bunlardan ilki Ekim ayında tohumlarını toprağa bırakmadan önce dua edilip bu dualı tohumlar ile ekim işlemi yapıyorlarmış. İşte Yüce Yaradan’a dua edilerek toprağa bırakılan tohumların, hasattan öncede bu rızkı verdiği için Yüce Yaradan'a tohumlanın bereketli olması için dua ederek hasat işlemine başlarlarmış. Gün olarak ta Perşembe günü seçilirmiş. İşte Konacak bölgesinde yaşanan bu olay, göçlerle Türkiye'ye geldiklerinde bu şükür duasını devam etmelerine vesile olmuş.

Bu etkinlik bizim köyümüz için çok önemli bir gelenektir. Tüm köylülerimizin ve çevre köylerden gelecek misafirlerimizin katılımını bekliyoruz. Herkesi bu güzel ve anlamlı günde yanımızda görmekten mutluluk duyacağız”

ERGİN SÖZER