Muhtarlar Birleşmek İstiyor

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Karlatlı, Edirne merkezde yeni kurulacak olan dernekle beraber, 3 muhtar derneğinin olacağını söyleyerek tek çatı altında toplanma çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 15:32

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Karlatlı, dernek üyeleriyle beraber basın açıklaması düzenledi. Edirne merkezde yeni kurulacak olan Edirne Merkez Mahalle Muhtarları Derneğiyle beraber 3 muhtar derneği olacağını söyleyerek çağrıda bulundu. 17 Mayıs tarihinde yapılan genel kurul ile Edirne Köy Ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı seçilen 100’üncü Yıl Mahallesi Muhtarı Karlatlı; “Derneklerin kuruluş amacının birlik, beraberlik ve dayanışmanın yükseltilmesi olduğunu belirterek; “Muhtarlar arasında, başka hiç bir bölgede olmayan bir ayrışma var şu an. Köy ve mahalle muhtarlarının birbirlerine karşı artı ve eksileri var ama biz biriz, rakip değiliz. Yeni dönemde yüzde 40 oranında bir değişim yaşanmasına rağmen bireysel hesap ve kırgınlıklar, geçmiş dönemde başta iletişimsizlik olmak üzere yapılan hatalar sonrasında Edirne merkezde maalesef 3 dernek başkanı ve yönetimi mevcut. Dernek kurmak kolay fakat işlevsel olmazsa ne anlamı var” dedi.

“TEMSİL KARMAŞASI VE KAOSU YAŞANMAKTADIR”

Eşdeğer, aynı amacı taşıyan derneklerin kurumlarda temsil karmaşası yaşadıklarını belirten Kartlatlı, Edirne Valisi Yunus Sezer ve Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’dan destek ve arabuluculuk talebinde bulunarak; “Tek dernek ile köy ve mahalle muhtarlarının her kurumda temsili daha net, daha kolay ve güzel yapılır. Önümüzdeki günlerde yapılacak Muhtarlar Federasyonu seçimleri öncesinde gelin birlik, beraberlik içinde hareket edelim, tek dernek, tek yürek, tek ses olalım gerekirse tüzük, isim değişikliği, yeni bir seçim yapalım. Federasyonda ve konfederasyonda Edirne'nin daha güçlü sesi olalım. Tek dernek olma yolunda Valimiz Sayın Yunus Sezer ve Belediye Başkanımız Sayın Filiz Gencan Akın’dan destek ve arabuluculuk yapmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK