Edirne İl Müftülüğü tarafından Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde Ailenin Korunması ve Şiddetin Önlenmesi Farkındalık Paneli gerçekleştirildi. Programa Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Başkanlık Vaizi Mustafa Acar, Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞONİM) İl Müdürü Nihan Ertan, Edirne İl Müftülüğü personelleri ve vatandaşlar katıldı. Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda daha sonrasında Kur’an-ı Kerim okundu.
“ŞİDDET GÜÇSÜZ TARAFA UYGULANAN HER TÜRLÜ BASKIDIR”
Şiddetin tanımı hakkında bilgi veren ŞONİM İl Müdürü Nihan Ertan, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mızın temel amacı şiddetin en çirkin yüzü olan kadın cinayetlerinin önlenmesi için ilgili kurumlarla çalışma, kadınlara bu süreçlerde destek olabilme, şiddet uygulayan ya da uygulanan kişilerin rehabilite edilmesini sağlayarak topluma kazandırmaktır. Şimdi de şiddetin ne olduğundan bahsedebilirim. Şiddet güçlü tarafın daha güçsüz tarafa karşı yönelttiği her türlü baskı, darp ve psikolojik mobbing bunların hepsi şiddetin tanımının içerisinde yer alan bir durumdur” dedi.
“BEBEK DOĞDUĞU ANDAN İTİBAREN ŞİDDETE MEYİLLİ OLMAZ”
0-6 yaş arasında çocuklara karşı davranışın öneminden bahseden Ertan “Bir bebek doğduğu andan itibaren şiddete meyilli olamaz. Bizler doğduğumuz gibi şiddet uygulayan bireyler olarak dünyaya gelmiyoruz. Biz şiddeti aslında hayat serüvenimizde öğreniyoruz. Çocuklara verilen eğitim özellikle 0-6 yaş arası oldukça önemli. Alt bilinç diye bir durum var. Bu dönemde bize öğretilen, gösterilen her şey, bulunduğumuz ortam çok önemli. Bir bebek veya bir çocuk ailenin içerisinde bulunduğu yerde şiddete maruz kalmıyorsa ileriki dönemlerde de şiddetle geçen bir hayatı olmuyor” ifadelerine yer verdi.
MERT ERİŞKİN