Müftü Ateş’ten Ramazan ayı mesajı

Havsa İlçe Müftüsü Mahmut Ateş, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda; “Tüm âlem-i İslâm'ın Ramazan-ı şerif ayını tebrik eder tüm insanlık için hayırlara huzur, barış, güven ve esenliğe vesile olmasını yüce rabbimden niyâz ederim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 15:17

Edirne’nin Havsa İlçe Müftüsü Mahmut Ateş, Ramazan ayı dolayısı ile mesajı yayımladı.

İlçe Müftüsü Ateş, yayımladığı mesajda şunlara yer verdi;

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan 11 ayın sultanı Ramazan ayının manevi iklimine bugün itibariyle girmiş bulunuyoruz. Ramazan ve içerisinde icra edeceğimiz oruç ibadeti, Müslümanlar için dini açıdan büyük bir öneme sahiptir. Bu ayda, yetişkin sağlıklı Müslümanların imsak (fecir) vaktinden güneş batımına (akşam) kadar oruç tutmaları farz olan bir ibadettir. Oruç, yemek içmek, sigara içmek ve cinsel temas gibi hususlardan uzak durmayı gerektiren bir ibadettir. Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı özel bir aydır. Bu yüzden bu ayda Kur'an okumak Allah'ı bolca zikretmek, zekât, sadaka ve diğer hayır faaliyetlerine daha fazla yönelmek, fakir, yoksul, kimsesiz ve yetimlere kol kanat germek, insanlarla iyi muamele etmek, kötü, çirkin alışkanlıklarımızı terketmek ve dini ibadetlere daha fazla zaman ayırmak gibi hususlarda son derece hassas olmak gerekir.

Oruç, Müslümanlar için sadece fiziksel bir ibadet olmanın ötesinde, ruhsal bir arınma, sabır, disiplin ve empati geliştirme fırsatı olarak görülmelidir. İnsanları günahlardan uzaklaştırmayı ve daha faziletli bir yaşam sürmelerini amaçlar. Ayrıca, oruç tutan kişilerin, açlık ve susuzluk çekenlerin yaşadığı zorlukları daha iyi anlamalarını ve bu yüzden daha yardımsever olmalarını sağlar. Bu nedenle orucun, bir mü'min kulun hayatında oldukça önemli bir yerinin olduğunu belirtmek isterim. Bu vasile ile tüm âlem-i İslâm'ın Ramazan-ı şerif ayını tebrik eder, tüm insanlık için hayırlara huzur, barış, güven ve esenliğe vesile olmasını yüce rabbimden niyâz ederim” dedi.

HABER MERKEZİ