Motosiklet Park Alanları Sürücülerden Tam Not Aldı

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından şehrin 5 noktasına oluşturulan motosiklet park alanları sürücüleri memnun etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 17:38

Edirne’de motosiklet kullanımının hızla artması, beraberinde sürücülerin park sorununu da getirdi. Edirne Belediyesi de bu soruna çözüm kazandırmak amaçlı motosiklet park alanları oluşturmaya başladı. Daha önce Saraçlar Caddesi’nin girişine, Atatürk Anıtı tarafına metalden motosiklet park ve kilitleme düzeneği konulması sonrası şimdi de şehrin 5 noktasına park alanları oluşturuldu. Maarif Caddesi, Yediyolağzı Sokak, Eski Camii altı, Lari Camii yanı ve Polis Parkı yakınında oluşturulan park yerleri, park sorunu yaşayan motosiklet sürücüleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Park yeri oluşturulmasının sürücüler için çok yararlı olduğunu belirten Ertuğrul Çalışkan isimli motosiklet sürücü, ilave olarak kilitleme aparatı yapılmasının daha iyi olacağını belirterek; “Ben bu yapılan uygulamayı gayet başarılı buluyorum. Özellikle Edirne’ye gelen turistler kenti bilmedikleri için hayli zorluk çekiyor. Ben bugün ilk defa bıraktım, bankada işlerimi hallettim. Çok yararlı oldu. Benim ilave olarak bir beklentim daha var. Direksiyon kilidi çok güvenli bir kilit olmadığı için kilitlemek için bir düzenek yapılabilir” dedi.

Uygulamayı beğendiğini belirten, elektrikli motorlar için şarj istasyonları da oluşturulmasını beklediklerini söyleyen Hilal Yalçınkaya isimli sürücü, “Bence mantıklı bir uygulama. Burada motorların çok fazla park edebileceği bir yer yok. Motorlar için acil olan bir ihtiyaçtı. Birçok kişi kaldırıma motorunu bırakıyordu. Bu da kaldırımı kullananlara zorluk çıkarıyordu. Ben uygulamayı beğendim. Elektrikli motorlar için şarj istasyonu da yapılabilir” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK