MOLDOVA’YA UĞURLANDILAR

Havsa Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Moldova Cahul Uluslararası Dans Festivali’ne uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2023 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2023 10:26
https://batiekspres.com/

Edirne’nin Havsa İlçesinde Havsa Belediyesi Halk Oyunları ekibi Moldova’ya uğurlandı. Havsa Belediyesi önünde bekleyen ekip aracın gelmesiyle birlikte alkışlarla uğurlandı. Uğurlamaya Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, Havsa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehtap Ilgaz ve veliler katıldı.

“GEZDİKLERİ YERLERİ ANLATSINLAR”

Bizlere gezdikleri yerleri anlatsınlar diyen Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan “Çocuklarımız hepimizin çocukları, biz onların gelişmesine katkıda bulunup, mutlu olmasına ve eğlenmesine bir nebze katkıda bulunursak, onlar kadar bizlerde seviniriz. İnşallah hayırlısı ile gidip gelsinler, güzel hatıralar biriktirsinler.

Bizlere gelince gezdikleri yerleri bol bol anlatsınlar. Herkese hayırlı yolculuklar” dedi.

“ÜLKEMİZİ TANITACAĞIZ”

Festivalde ülkemizi tanıtacağız diyen Halk Oyunları Eğitmeni Gürkan Güzelharcan şöyle konuştu: “Moldova’ya 17. Folklor festivali yapılacak olan Cahul ilinde düzenlenen halk dansları festivaline katılmak üzere yola çıkacağız Havsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Havsa Belediye Başkanlığının ortak projesi, kapsamında ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi orada temsil edeceğiz. Çocuklarımız 15-25 yaş arasında toplam 30 kişilik bir kafile ile gidiyoruz. Farklı gösteriler yaparak ülkemizi tanıtmaya çalışacağız.”

MERT ERİŞKİN