Doğan; “Edirne’de Hedefimiz Altın Madalya”

Türkiye Kürek Milli Takım Teknik Direktörü Sonat Doğan, Edirne’nin Meriç nehri parkurunda düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası’na Türkiye Kürek Milli Takımı olarak 12 tekne sınıfında katıldıklarını açıklarken; “Hedefimiz 12 ekibimizin hepsiyle finale kalmak. Hatta altın madalya alıp İstiklal Marşı’nı Edirne’den tüm Türkiye’ye dinlettirmek istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 15:55

Türkiye Kürek Milli Takım Teknik Direktörü Sonat Doğan, Türkiye’de ilk kez Edirne’nin Meriç nehri parkurunda düzenlenen U23 Avrupa Kürek Şampiyonası ile ilgili açıklama yaptı.

Doğan, bugün başlayan yarışların rekabetli bir şekilde devam ettiğini belirtirken; Türkiye Kürek Milli Takımı’nın da yarışlara 12 tekne sınıfında katıldığını söyledi. Türkiye Kürek Milli Takımı’nın şampiyonadaki hedefini açıklayan Doğan, Meriç nehri parkuru ile ilgili görüşlerini de paylaştı.

“ŞAMPİYONAYA 12 TEKNE SINIFINDA KATILDIK”

Edirne’nin Meriç nehri parkurunda U23 Avrupa Kürek Şampiyonası yarışlarının devam ettiğini söyleyen Doğan; “Çok güzel havada, çok güzel bir ortamda, çok rekabetli bir şekilde devam ediyor. U23 Avrupa Kürek Şampiyonası’na 12 tekne sınıfında katıldık. Bazı ekiplerimiz direkt finale kalma hakkı kazandı. Diğer ekiplerimizin de bugün öğleden sonra ve yarın sabah yapılacak yarışlardan sonra final şansı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’DEN TÜM TÜRKİYE’YE İSTİKLAL MARŞI’NI DİNLETTİRMEK İSTİYORUZ”

Doğan, Türkiye Kürek Milli Takımı’nın şampiyonadaki hedefini açıklarken; “Hayalimiz, hedefimiz 12 ekibimizin hepsiyle finale kalmak. Sonra da ekiplerimizle alabildiğimiz kadar çok madalya alıp, hatta altın madalya alıp İstiklal Marşı’nı Edirne’den tüm Türkiye’ye dinlettirmek istiyoruz” dedi.

“EN İYİLERDEN BİRİSİ OLACAĞI KESİN”

Edirne’deki Meriç nehri parkuru ile ilgili de görüşlerini paylaşan Doğan; “Edirne’de Meriç nehri parkuru, inanılmaz bir parkur. Ben yapılan bütün 23 yaş altı Avrupa Şampiyonalarında bulundum. Dünyada da hemen hemen bütün kürek parkurlarında antrenör ve sporcu olarak bulundum. Burasının en iyilerinden birisi olacağı kesin. Çevre düzenlemesi çok hızlı bir şekilde yapıldı. Suyun üzerindeki parkur, yarış imkanı, hava durumu inanılmaz iyi ve avantajlı. Çevre düzenlemeleri iyi ve hızla devam ediyor. Yapıldıkça daha iyi olacak. Gelen 28 ülkenin antrenör ve yöneticileriyle sohbet etme şansı bulduk. Hepsi parkuru inanılmaz iyi buluyor. Organizasyon alanını çok iyi buldular ve Edirne’yi çok sevdiler. 600’e yakın antrenör ve sporcu şu an Edirne’de kalıyorlar. Böyle organizasyonların Edirne’ye katmadeğer kazandırdığını düşünüyoruz. Turizm açısından inanılmaz bir katmadeğer. Herkese Edirne’yi de, Türkiye’yi de tanıttık. Her şey çok güzel, keyfimiz çok yerinde” sözlerine yer verdi.

ŞENER ŞENTÜRK