Mezun Olan Anne Plaketlerini Çocuklarıyla Aldı

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin mezuniyet töreninde Bölüm birincisi ve aynı zamanda fakülte ikincisi Yağmur İlaldı Tuzcu (38), plaketini almaya çocuklarıyla birlikte çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 15:32

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin mezuniyet töreninde Bölüm 1’incisi ve aynı zamanda fakülte 2’ncisi Yağmur İlaldı Tuzcu (38), plaketini almaya çocuklarıyla birlikte çıktı.

Daha öncesinde bir lisans ve bir yüksek lisans yapan Tuzcu, Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Programı’ndan mezun olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Çocuklarının kendisine motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden Tuzcu, “Benim en büyük motivasyonum çocuklarım. Bu ödüller onlar sayesinde” dedi.

“ÇOCUKLARIMIN GÖZÜNDE BAŞARILI BİR ANNE OLMAYA ÇALIŞTIM”

Tuzcu, “Bu benim 3’üncü lisans ve lisans üstü diplomam. 2008 yılında Koç Üniversitesi’nden mezun oldum, 2010 yılında yüksek lisansımı İngiltere’de yaptım. Şimdi de buradan mezun oluyorum. Sahneye çocuklarımla çıkarken çok heyecanlandım. Benim en büyük motivasyonum çocuklarım. Bu ödüller onlar sayesinde. Onların gözünde hep iyi ve başarılı bir anne olmaya çalıştım. O yüzden benim için çok özeldi. Çocuklarım da biz de senin gibi olacağız anne diye bir motivasyonları var ama tabi ki hiçbir baskı yok. İstedikleri şeyleri yapsınlar, istedikleri bölümleri okusunlar. Ben çok şanslıyım 38 yaşındayım ve çok sevdiğim bir şeye yeniden başladım ve başarıyla bitirdim. Çok iyi arkadaşlar hatta kardeşler edindim” diye konuştu.

“KENDİSİYLE GURUR DUYUYORUM”

Yağmur İlaldı Tuzcu’nun eşi Teyfik Tuzcu, “Yaptığı her şeyi çok güzel yaptığı ve bu başarıyı bize yaşattığı için kendisiyle gurur duyuyorum. Kendisinden çok verdi. Vaktinden, uykusundan fedakârlık etti. Kendi üniversite döneminde çalışmadığı kadar ders çalışarak bu başarıyı tamamen hakketti” ifadelerine yer verdi.

“HOCALARIM SAYESİNDE ENGELLERİ AŞMAYI BAŞARDIM”

Aynı zamanda Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı’ndan mezun olan görme engelli Ümit Ekrem Mikyas, engelleri aşarak mezun oldu. Öğretmenlerinin kendisine çok destek verdiğini belirten Mikyas, “Öğretmenlerimin destekleri sayesinde bu engelleri aşmayı başardım. Herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Mikyas, “Bu okula girmek benim hayalimdi. Bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Dekanımıza, hocalarıma ve benim üzerimde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bana bu yolda destek oldukları için çok mutluyum. Her işin bir zorluğu vardır. Bunun da ufak zorluklarını çektim. Nota bulmakta biraz zorlandığım zamanlar oldu fakat hocalarımın destekleri sayesinde bu engelleri aşmayı başardım. Herkese çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN