MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ HESAPLARA YATTI

Çiftçilerin beklediği mazot ve gübre destekleri 3 Ekim 2023 itibari ile banka hesaplarına yattı. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, desteklerin erken yatmış olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 12:50
https://batiekspres.com/

Hububat üreticilerin kışlık ekimleri için hazırlık dönemi başında ihtiyaç duyduğu mazot ve gübre desteği 3 Ekim 2023 itibari ile Ziraat Bankası kartlarına tanımlandı. Destek paralarının nasıl aktif edileceği Kırklareli Pehlivanköy İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Doğan’ın açıklamasıyla netlik kazandı. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı da desteğin erken yatmasının çiftçiyi sevindirdiğini belirtti.

NASIL AKTİF EDİLECEK?

Çiftçilerin yatan desteğin hesapta veya kartta aktif hale nasıl geleceği konusunda aydınlatıcı bilgi ise Pehlivanköy İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Doğan’dan geldi. Doğan, 2023 yılı mazot ve gübre desteğinin nasıl aktif edileceğini şöyle açıkladı:

“Ziraat Bankası Mobil şubeye giriş yapılması gerektiği daha sonra menü, başvurular, yeni başvuru, hububat destekleme avans kredisi, tutar görünen sayfada virman talimatı ve sözleşme oku onaylanarak devam edilerek başvuru tamamlanır. Daha sonra kredi olarak kullanılacak mazot ve gübre desteği onaylanarak banka kartınıza sadece mazot ve gübre desteği alımında kullanılabilecek üzere tanımlanır.”

Gübre desteğinin nasıl görülebileceğine değinen Doğan “Ziraat Mobil Şube, menü, kartlarım, banka kartlarım, başka kart veya kartlardan birisi, kart ayarları, hesap ekleme çıkarma, ana hesap altında virman yapılan miktar görülebilir ve kullanılabilir” dedi.

“ERKEN YATMASI ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ”

Mazot ve gübre desteğinin erken yatmasının çiftçileri sevindirdiğine değinen Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı “Bu uygulama geçen yıl başladı ve bu yıl da üreticilerin tam buğday ekim öncesi buğdayını, mazotunu ve gübresini alabilsin diye erken yatırıldı. Bu tam ekiliş öncesi yatması üreticileri sevindirdi. Bizim talebimiz de bütün ekilişlerin tamamlandıktan sonra ücretlerin ödenmesinin çok bir anlamı kalmadığını belirtmiştik. Erken yatması üreticileri sevindirdi. İnşallah üreticilerimiz bu desteğini alır ve ekilişte mazotunu, gübresini ve tohumunu almada fayda olur. İnşallah bütün üreticilerimize hayırlısı olur” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN