MASKELERİ RENGÂRENK SÜSLEDİLER

-Edirne Belediyesi tarafından Edirne Kent Müzesi’nde düzenlenen maske süsleme etkinliğine katılan çocuklar, hayal güçlerini kullanarak farklı şekillerdeki maskeleri rengârenk süslediler.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2023 15:55
https://batiekspres.com/

Edirne Belediyesi tarafından çocuklar için düzenlenen maske süsleme etkinliği, Edirne Kent Müzesi’nde gerçekleştirildi. Hayal güçlerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, istedikleri renklerde ve şekillerde maske süslediler.

Etkinlik sorumlusu Buket Deniz, çocukların yaratıcılık konusunda gelişimlerini sağlamak ve kas becerilerini geliştirmek amacıyla bu tür etkinliklerin yapıldığını belirterek; “Çocukların küçük kas becerilerini geliştirmek amacıyla onları eğlenceli bir hale getirmek için maske tasarlıyoruz. El göz koordinasyonlarını sağlamak amacıyla da bu tür etkinlikler yapılıyor. Kendi hayal güçlerini geliştirebilmek için istediği renklerde, istediği şekillerde maskeleri süsleyebiliyorlar. Kendi yaratıcılıklarını konuşturuyorlar” diye konuştu.

Deniz, etkinliklerin 4-10 yaş arası çocukların katılımı ile 3 seanstan 10’ar çocuğun katılımıyla düzenlendiğini ve etkinliklere ilginin olduğunu söyledi.

MERT ERİŞKİN

.