Makine Mühendisleri seçime tek liste ile giriyor

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi 15’inci Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Oda Başkanı Mehmet Tuhan Timur, başkanlık görevinin son günü olduğunu, ne ihtiyaç olursa desteğini esirgemeyeceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 18:27

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi 15‘inci olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Oda başkanlığı ve yönetim kurulu seçimleri öncesi son toplantı olma özelliğini taşıyan genel kurulda konuşan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Başkanı Mehmet Ruhan Timur, “Bugün şube başkanlığı görevimin son günü. Meslek odası çalışmamız sadece yönetimde olmak olmadığının bilincinde bir meslektaşınız olarak; ihtiyaç duyulduğu her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum. Ben tüm meslektaşlarımın sorumluluk duygusu ile hareket edeceğine inanıyorum. Sevgili meslektaşlarım görevimiz boyunca yönetim kurulu çalışmalarımıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönem boyunca şube yönetiminde görev ve sorumluluk alacak arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Sorumluluk duygusu ile hareket ettiklerine yönelik inancımı sizinle paylaşmak isterim” dedi.

Yarın gerçekleştirilecek olan seçime tek liste ile girecek olan mevcut Yönetim Kurulu Sekreteri ve yeni Başkan Adayı Birce Altay faaliyet raporunu okuduğu konuşmasında, “Yönetimimiz bu dönem elinden gelenin fazlasını yaptı. Bir önceki seçimlerden itibaren üye için oda anlayışını sergiledik. Göreve başladığımızda şubemizin ana amaçları ile uğraşma planı, teknik yetersizlikleri aşmakla ve personel konusunda sözleşme ve donanım olarak yeterli bir değişim gösterme savaşı verdik. Teknik hizmetlerimizde şubemiz ancak 2023 yılında gerekli verimlilikle tamamladı. Ayrıca 2023 yılında üyelerimize dokunma fırsatı bulduk. Şubemizin ana etkinliği olan 5’inci Trakya’da Sanayileşme ve Çevre Sempozyumu gerçekleştirerek önemli bir iş başardık. Yönetim olarak şeffaflık ilkesine önem gösterdik. Bu dönem her hafta toplandık. Üyelerimiz için ne yapabiliriz diye sorarak toplantılarımızı tüm üyelere açtık. Bu dönem toplam 95 yönetim kurulu toplantısı yaptık. Tüm yönetim kurulu kararlarımızı da şeffaflık ilkesi gereği, şube web sayfasında yayınlayan tek şube olduk. Üyelerimize karşı hizmetlerde ise her bir üyemizi arayarak, üyelerimize dokunduk. Genel üye toplantıları, kahvaltı etkinlikleri ile üyelerimize ulaşmaya çalıştık. Eğitim seminerleri ve şube olarak açtığımız eğitimler ile gelişme gösterdik” ifadelerini kullandı.

Başkan Adayı Birce Atlay’ın yarın gerçekleşecek seçimde yönetim kurulu adayları şu isimlerden oluşuyor; Asıl liste: Birce Altay, Sevim Karasalih, Metin Özaydınlık, Emine Pınar Keskin, İsmail Cem Acar, Aslı Cengiz ve İsmail Yıldız.

Yedek listesi: İlkay Dereli, Ömer Serkan Ocak, Zekeriya Özgülen, Melih Gerey, Çağatay Okar, Candan Toraman, İrem Ersaçmış

ŞENER ŞENTÜRK