Liseli semazenler iftarda sahne aldı

Edirne Valiliği’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlediği iftar programında Serhat İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden kurulan semazen topluluğu sahne aldı. Edirne’de ilk kez sahne alan öğrenciler, katılımcıların beğenisini kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 22:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 22:06

Edirne Valiliği, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile birlikte iftar programı düzenledi.

Lalezar Restoran’da düzenlenen iftar programına; Edirne Valisi Yunus Sezer, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve borsa başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, şehit aileleri ile gaziler ve aileleri katıldılar.

Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu’nun ilahi dinletisi ile başlayan programda, katılımcılar oruçlarını birlikte açarken; AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve Edirne Valisi Yunus Sezer, selamlama konuşmalarını gerçekleştirdiler. Aksal ve Sezer, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü kutlarken; katılımcıların Ramazan ayını da kutladılar.

Lise Öğrencileri Semazen Gösterisi Sundu

Konuşmaların ardından Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu yönetiminde dua okundu. Duanın ardından Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu’nun ilahi dinletisi ile devam eden programda, Serhat İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden kurulan semazen topluluğu sahne aldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile gerçekleştirilen protokol ile 2 ay önce kurulan semazen topluluğunda öğrenciler, Edirne’deki ilk gösterilerini gerçekleştirdiler. Katılımcıların yoğun ilgiyle izlediği gösterinin ardından topluluk, alkışlar eşliğinde sahneden ayrıldı. Gösterinin ardından program sona erdi.

Uğur AKAGÜNDÜZ