LGS’ye başvuru tarihleri açıklandı

LGS başvuru tarihleri belli oldu. LGS kapsamındaki merkezi sınav başvuruları, 18-29 Mart'ta "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 17:30

“Önceki yıllarda bakanlık tarafından otomatik olarak yapılan LGS başvuruları bu yıl katılımcıların isteğine bırakıldı.” diyen Doğru Cevap Rehberlik Servisi Rehber Öğretmeni Melis Hüseyin LGS ‘ ye girecek öğrencilerin başvuru tarihlerini kaçırmamaları konusunda uyarıda bulundu.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Melis Hüseyin 2 Haziran’da yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı için dikkat edilmesi gereken yeni bir düzenleme olduğunu da söyledi.

Doğru Cevap Rehberlik Servisi Rehber Öğretmeni Melis Hüseyin LGS’ye 81 gün kaldığının altını çizerek yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

“Sevgili öğrencilerimiz ve değerli velilerimizle birlikte zorlu maratonun son aylarına girmiş bulunmaktayız. Bitiş çizgisi oldukça yakın. Bugün itibari ile öğrencilerimizin hedeflerindeki ve hayallerindeki liseye gitmek için girecekleri LGS’ye tam 81 gün kaldı.

2 Haziran günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili bu yıl dikkat etmemiz gereken yeni bir düzenleme yayınlanan kılavuzda yerini aldı.

Önceki yıllarda bakanlık tarafından otomatik olarak yapılan LGS başvuruları bu yıl katılımcıların isteğine bırakıldı.

Yayınlanan kılavuzda sınava katılacak öğrenciler için başvuru tarihleri 18-29 Mart olarak belirlenirken başvuruların belirtilen tarihler arasında elektronik ortamdan yapılacağı duyuruldu. Bu bağlamda sınava girecek tüm öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin bu önemli tarihlere dikkat etmesini ve başvuruları kaçırmamasını önemle rica ediyorum.

Öğrencilerimizin yorulduğunu-sıkıldığını ve kaygılarının son dönemlerde arttığını gözlemlemiş bulunmaktayız. Ancak hedefe doğru giderken çok zorlu yollar aşarak bu günlere gelen çocuklarımızın bu son dönemi moral ve motivasyon olarak yüksek geçirmeleri-geçmiş konu tekrarlarını aksatmadan yapmalarını- soru ve branş denemesi çözümlerine dikkat etmelerini ve herkesten önce kendileriyle yarışmaya devam ederek hedef çizgisine emin adımlarla ilerlemelerini istiyoruz. Tüm öğrencilerimiz adına söylemek isterim ki sonucu başarılı kılmak adına sürecin son basamaklarını güçlü adımlarla atmaktan ve korkmadan ilerlemeye devam etmekten vazgeçmemeliyiz.

Bu süreçte özellikle velilerimizden öğrencilerimizi moral olarak desteklemelerini rica ediyorum. Son sürecin iyi değerlendirilmesi akademik başarının yanı sıra motivasyonunda yüksek olması öğrencilerimizi başarıya götüren en etkin yöntem olacaktır.

Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Unutmayalım ki başarı sizin inancınız azminiz ve çabanızla yeşillenip çiçek açacaktır”

ERGİN SÖZER