Lastik Ustasından Sürücülere Lastik Uyarısı

Edirne’de sanayi esnafı ve lastik dükkânı işletmecisi Erkan Genç, her mevsim için ayrı lastik alınmasının önemine değindi. Genç, bazı sürücülerin yaz aylarında kış lastiği ile geçirmeyi tercih ettiğini belirterek, bu durumun araç üzerindeki olumsuzluklarına değindi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 16:37

Edirne’de sanayi esnafı ve lastik dükkânı işletmecisi Erkan Genç, araç lastikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Mevsimine göre takılmayan lastiklerin araç üzerindeki olumsuz etkilerine değinen Genç, “Yaz ayı için yaz lastiğindeki performans kış lastiğinde yoktur. Yaz lastiğinde araç 6 litre yakarken, kış lastiğinde 8 litre yakarsın. Bu da keseye zarar” dedi.

“HER ŞEY MEVSİMİNİDE GÜZEL”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan sanayi esnafı lastik dükkânı işletmecisi Erkan Genç, “Bazı vatandaşlar var, kış lastiği bitmek üzere olmasına rağmen yaz lastiği almak yerine kış lastiğiyle o yazı da geçiriyor. Kışa girerken yeni kışlık bir sonraki yaza girerken de yazlık lastik alıyor. Bu durumda ne oluyor? Kış lastiği soğuk havaya adapte olan bir lastik olduğu için araç fazla yakıyor, ses yapıyor ve yaz aylarında frenlemede sıkıntı oluyor. Bu da kazalara sebebiyet verebiliyor.  Biz her şey mevsiminde güzel diyoruz. Yaz ayı için yaz lastiğindeki performans kış lastiğinde yoktur. Yaz lastiğinde araç 6 litre yakarken, kış lastiğinde 8 litre yakarsın. Bu da keseye zarar. Dört mevsim diye bir lastik var mı? Var ama çoğu lastikçi o lastiği önermiyor. Müşteri dört mevsim lastik taksak ne olur dediğinde kışın ses yapar, araç yokuş çıkmakta zorlanır. Kışın da frenlemede mesafe üzer” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN