Kuruyemişçiler yılbaşına hazır

Edirne’de kuruyemiş işletmecisi Arslan Kerimler, yılbaşına ürün olarak hazır olduklarını, yılbaşı kutlamalarına birkaç gün kala satışların artacağını umut ettiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2023 15:55

Yılbaşını evde kutlamak isteyenlerin vazgeçilmezlerinden olan kuruyemiş için işyerleri stoklarını hazırlamaya başladılar. Henüz yılbaşı alışverişi için hareket olmadığını ama bu yıl yılbaşının hafta sonuna denk gelmesinden dolayı 3 gün tatil olacağını, fakat dışarıda kutlamak için fiyatların yüksek olduğunu söyleyen Edirneli Kuruyemiş Esnafı Arslan Kerimler, “Şu ana kadar herhangi bir hareket başlamadı. Her zamanki gibi son günlere kalıyor. Bu sene Pazar gününe denk geldiğinden dolayı 3 gün tatil olduğundan tatile gidenler olur ama fiyatlardan dolayı evde kutlamak isteyenler çoğunlukta olacaktır. Son zamanlarda fiyatlarda artış oldu ama biz fiyatlara yansıtmadık. Biz kaliteden ödün vermek istemiyoruz, alışmış olan müşterilerimiz var. Yılbaşında bir hareket bekliyoruz. Dışarıda kutlamak için fiyatlar pahalı” dedi.

Bulgarların da yılbaşı için her sene kuruyemiş alışverişi yaptığını belirten Kerimler; “Onlardan da devamlı olan müşterilerimiz var. Yılbaşında her sene olduğu gibi onların da gelmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK